Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg aan de Geul wandelgemeente van het jaar 2019

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 8:06

Valkenburg aan de Geul is na een nek-aan-nekrace gekozen tot de wandelgemeente van het jaar.

Dat heeft de wandelkrant Te Voet dinsdag bekendgemaakt.

Lees ook: Valkenburg genomineerd als wandelgemeente van het jaar

Stem
In de eindstrijd rekende de Limburgse gemeente af met de Friese gemeente Opsterland en Raalte uit Overijssel. Fervente wandelliefhebbers konden tot 17 mei hun stem uitbrengen op de meest aangename wandelgemeente. Nog nooit was de uitslag van de stemming zo spannend, laat de wandelkrant weten. Valkenburg eindigde eerste met 33,6 procent van de stemmen, Raalte werd met 33,2 procent tweede en Opsterland met 33,1 procent derde.

Uitblinken
Valkenburg aan de Geul blonk als wandelgemeente onder meer uit op het gebied van afwisseling in het landschap, percentage onverharde wandelpaden, de bereikbaarheid, informatie voor de wandelaars, overnachtingfaciliteiten en rustpunten. Daarnaast werd door de vakjury ook gekeken naar horeca onderweg en 'exclusiviteit voor de wandelaar'.

Eijsden-Margraten en Horst
De winnaar van 2019 is de derde Limburgse gemeente die aan de haal gaat met prijs. Al eerder streken de gemeenten Eijsden-Margraten en Horst aan de Maas de eer op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen