Kerststad Valkenburg

Kerststad Valkenburg door coronavirus helemaal van de baan

Kerststad Valkenburg is voor 2020 van de baan. Vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen en het voorlopige verbod op evenementen gaat er een streep door de kerstmarkt in de Gemeentegrot.

Kerststad Valkenburg (6 okt 2020)
Binnen twee weken duidelijkheid over Kerststad Valkenburg

Uiterlijk 19 oktober is duidelijk of het winterevenement Kerststad Valkenburg doorgaat of niet.

Mondkapjes met logo (02 okt 2020)
Video: Run op mondkapjes, ook als relatiegeschenk

Sinds de overheid het dringende advies heeft afgegeven om een mondmaker te dragen in openbare binnenruimtes, is er bij veel bedrijven een run ontstaan op het mondkapje.

stock gesloten
Valkenburgs café dicht na overtreden coronaregels

Bistro Bar De Michiel in Valkenburg is op last van Annemarie Penn, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, voor twee weken gesloten. Het café overtrad meermaals de coronaregels.

stock Sinterklaas
Ook alle Sinterklaasintochten in Zuid-Limburg verboden

Ook de Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft besloten om alle Sinterklaasintochten en -optochten in de regio te verbieden. De burgemeesters van alle vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg namen dat besluit ook al.

Veldrijden Mountainbike
Mountainbikepad in Natura 2000-gebied afgesloten

Na een reeks klachten is het mountainbikepad in Natura 2000-gebied het Polferbos in Valkenburg tot nader order afgesloten.

wildplassen stockfoto (1 sep 2020)
Wildplassers het vaakst op de bon geslingerd in Valkenburg

Provinciebreed zijn wildplassers in 2019 in Valkenburg aan de Geul relatief gezien het vaakst op de bon geslingerd: 72,3 keer per 10.000 inwoners. Gevolgd door Maastricht en Heerlen. Dat blijkt uit onderzoek van LocalFocus op basis van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Burgemeester Jan Schrijen
Burgemeester Jan Schrijen van Valkenburg stopt

Burgemeester Jan Schrijen stopt per 1 maart 2021 als burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

valkenburg
Drent aangehouden na brute mishandeling in Valkenburg

Een twintigjarige jongen uit Beek is in de nacht van zaterdag op zondag flink toegetakeld in Valkenburg. Een achttienjarige jongen uit het Drentse Echten is aangehouden op verdenking van deze mishandeling.

Aziatische tijgermug
Vorig jaar 350 tijgermuggen in Valkenburg

Er zijn vorig jaar 350 Aziatische tijgermuggen gevonden in Valkenburg volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten