Overslaan en naar de inhoud gaan

Valencia-middenvelder op huurbasis naar Fortuna Sittard

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 7:25

De overgang van Àlex Carbonell (21) naar Fortuna Sittard wordt naar verwachting dinsdag afgerond. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van de Spaanse topclub Valencia.

Eerder werd er gewag gemaakt van een transfervrije overstap naar Sittard, nadat zijn contract bij FC Córdoba was afgelopen. Valencia heeft de middenvelder echter vastgelegd. Die club verhuurt hem meteen door.

Lees ook: Jeugdproduct van FC Barcelona op weg naar Fortuna Sittard

Debuut bij Barcelona
Valencia ziet de nodige potentie in de Spaanse twintiger. Dat kan niet helemaal los worden gezien van zijn jeugdopleiding, die Carbonell bij FC Barcelona heeft genoten. Hij speelde er jaren in de academie en mocht uiteindelijk één keer opdraven in het eerste elftal. Daarna kwam de klad er een beetje in; een doorbraak bij Barcelona bleef uit en periodes bij Spaanse tweededivisionisten Reus Deportiu en FC Córdoba bleken ook geen onverdeeld succes.

Vertrouwen van Valencia
Ondanks het vertrouwen van Valencia, speelt Carbonell komend seizoen niet in de sinaasappelstad. Sittard wordt zijn tijdelijke thuis. De middenvelder is al in Nederland gearriveerd en wordt naar verwachting dinsdag gepresenteerd. Hij wordt de vijfde aanwinst van Fortuna Sittard, na verdedigers Patrik Raitanen (18) en Felix Passlack (21), middenvelder Adnan Ugur (18) en spits Rasmus Karjalainen (23).

Rechtsback Alessandro Ciranni lijkt de club juist te verlaten. Hij verhuist vermoedelijk naar thuisland België, om daar voor Moeskroen te voetballen.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen