Overslaan en naar de inhoud gaan

Valckx 'hoopt' dat Giakoumakis nog even blijft

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 11:22

Wat Stan Valckx betreft, mag de maand februari al wel beginnen. Pas dan, na het sluiten van de transfermarkt, weet de technisch manager van VVV of zijn club nog de beschikking heeft over Georgios Giakoumakis.

De 26-jarige spits scoorde woensdag vier keer tegen ADO Den Haag (1-4) en is met zestien doelpunten uit zestien wedstrijden topscorer van de Eredivisie. "Ik hoop dat hij pas in de zomer bij ons vertrekt. We willen ons handhaven. Maar een club als VVV heeft niet de luxe om een enorm goed bod zomaar te weigeren", zegt Valckx.

Spelersmakelaars
De oud-verdediger van onder meer PSV en het Nederlands elftal knijpt zichzelf nog weleens in de arm. Twee spelersmakelaars wezen hem in de zomer op de Griek, die in eigen land bij AEK Athene niet echt wist door te breken en door de Griekse pers al was afgeschreven. Valckx is de persoon bij VVV die de beelden van spelers als eerste bekijkt. Lijkt het hem wat, dan worden ook de hoofdtrainer en andere leden van de staf erbij betrokken.

Polen
"We hadden in de zomer een paar kandidaten. In de laatste fase ben ik naar Polen gegaan om een wedstrijd van hem te bekijken", aldus Valckx. Giakoumakis voetbalde toen bij Górnik Zabrze. "Ik had een kaart aangevraagd voor de wedstrijd, maar kreeg die vanwege de weinige beschikbare plaatsen vanwege het coronavirus uiteindelijk niet. Ik heb de wedstrijd uiteindelijk in een café bekeken. Giakoumakis kreeg in die wedstrijd een knal op zijn kop. Op de televisie zag ik het bloed eruit spatten en ik dacht: onze afspraak zal morgen wel niet doorgaan."

Goed voorbereid
Giakoumakis verscheen toch bij het hotel van Valckx, met wat hechtingen. "Hij liet zich niet kennen", aldus de technisch manager. "Hij had zich echt goed voorbereid. Georgios noemde namen van spelers van VVV en wist wie er weg zouden gaan en zouden komen. Dat sprak in zijn voordeel. Dat een speler zo goed voorbereid aan een gesprek begint, had ik nog niet vaak meegemaakt."

Paradijs
VVV zocht een spits met power, diepte en snelheid. Iemand die hard werkt, tegen een stootje kan en niet zo snel zeurt. Dat het zo goed uit zou pakken, had Valckx nou ook weer niet verwacht. "Aan de voorkant weet je dat natuurlijk nooit. Je kunt het alleen maar hopen", zegt hij. "Nederland is een paradijs voor aanvallers en jonge spelers. Er wordt bij ons heel aanvallend gevoetbald. In veel andere landen, ook in Griekenland en Polen, gaat het er eerst vooral om geen doelpunt tegen te krijgen. Als VVV een club zou zijn die tijdens een wedstrijd 80 procent balbezit zou hebben, heb je misschien een andere spits nodig."

13-0
Giakoumakis heeft nog een contract tot de zomer van 2022, met een optie voor nog een jaar. VVV en Valckx krijgen van alle kanten te horen hoeveel miljoenen de Griek wel niet waard is. "Als het bod goed is voor iedereen, gaan we zaken doen. We willen voorkomen dat het koehandel wordt. Georgios gaat gelukkig goed met de situatie om.

In zijn bovenkamer zit het gelukkig wel goed", zegt Valckx, die zelf ook geniet van alle aandacht die de club krijgt. "Die kregen we eerder toen we met 13-0 van Ajax verloren en nu op een iets andere manier."

SC Heerenveen
Zondag krijgt Giakoumakis de kans om zijn doelpuntentotaal weer op te schroeven. VVV ontvangt dan SC Heerenveen in De Koel. Dat duel is vanaf 14:30 uur live te volgen in Sport en Co op L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen