Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbondsleden voeren actie voor beter pensioen

Geplaatst opwoensdag 27 februari 2019 - 14:24

Ongeveer 200 FNV-leden voeren woensdag in Maastricht actie voor een beter pensioenstelsel.

Het ging onder meer om schoonmakers, ambtenaren, zorgmedewerkers en bouwvakkers.

Sphinx
De actie was op het Sphinx-terrein en die locatie was bewust gekozen. "De familie Regout maakte zich hier 150 jaar geleden schuldig aan kinderarbeid en liet het personeel werken onder zware omstandigheden", verklaarde organisator Ron van Baden van FNV. Hij trekt een parallel met de huidige pensioenleeftijd, die maar 'stijgt en stijgt'.

AOW-leeftijd
Vakbond FNV wil daarom dat de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66 jaar. Ook wil de bond dat het pensioen voor elke generatie wordt geïndexeerd. "Gezien de vergrijzing in Limburg en het aantal ouderen is dat misschien nog wel het belangrijkste punt in deze provincie", zegt FNV-voorzitter Han Busker.

Landelijke actie
FNV wil de werknemers warm maken voor een landelijke actie op 18 maart. Dan zijn er onder meer bijeenkomsten in Eindhoven en in Heerlen. De datum is niet toevallig gekozen want twee dagen later zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Door deze verkiezingen wordt ook de samenstelling van de nieuwe Eerste Kamer bepaald.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen