Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbondsleden voeren actie voor beter pensioen

Geplaatst opwoensdag 27 februari 2019 - 14:24

Ongeveer 200 FNV-leden voeren woensdag in Maastricht actie voor een beter pensioenstelsel.

Het ging onder meer om schoonmakers, ambtenaren, zorgmedewerkers en bouwvakkers.

Sphinx
De actie was op het Sphinx-terrein en die locatie was bewust gekozen. "De familie Regout maakte zich hier 150 jaar geleden schuldig aan kinderarbeid en liet het personeel werken onder zware omstandigheden", verklaarde organisator Ron van Baden van FNV. Hij trekt een parallel met de huidige pensioenleeftijd, die maar 'stijgt en stijgt'.

AOW-leeftijd
Vakbond FNV wil daarom dat de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66 jaar. Ook wil de bond dat het pensioen voor elke generatie wordt geïndexeerd. "Gezien de vergrijzing in Limburg en het aantal ouderen is dat misschien nog wel het belangrijkste punt in deze provincie", zegt FNV-voorzitter Han Busker.

Landelijke actie
FNV wil de werknemers warm maken voor een landelijke actie op 18 maart. Dan zijn er onder meer bijeenkomsten in Eindhoven en in Heerlen. De datum is niet toevallig gekozen want twee dagen later zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Door deze verkiezingen wordt ook de samenstelling van de nieuwe Eerste Kamer bepaald.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen