Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbonden: 'Staking OV is niet voor de poen'

Geplaatst opdonderdag 4 januari 2018 - 7:59

De actiebereidheid van de stakende buschauffeurs en Arriva- machinisten is hoog. ''De staking is een succes, ruim 95 procent van de werknemers doet mee", aldus Marlies Peeters, woordvoerder van vakbond FNV.

Maar volgens haar gaat het 'niet om de poen'.

Geen plaspauze
De werkdruk is te hoog en er is te weinig materieel waardoor er met regelmaat ritten uitvallen. "Er is haast geen tijd om tijdens mijn dienst naar het toilet te gaan, een boterham te eten of een babbeltje te maken met de reiziger", aldus een buschauffeur.

Lees ook: Grote staking legt openbaar vervoer Limburg plat

We gaan door
Eerder deze ochtend hoopte Arriva nog dat er na de ochtendspits weer een aantal ritten opgepakt kon worden, maar daar is volgens de vakbonden geen sprake van. "Ook na de ochtendspits gaat de staking gewoon door."

Ook laat de FNV weten dat als de werkgevers hen niet tegemoet komen, de stakingen mogelijk uitgebreid gaan worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen