Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbonden aan Universiteit Maastricht: 'Staak'

Geplaatst opwoensdag 13 maart 2019 - 11:48

Vakbonden roepen in een open brief medewerkers en studenten van de Universiteit Maastricht op om aanstaande vrijdag mee te staken.

Het College van Bestuur van de universiteit steunt het initiatief.

Blijft stijgen
Vrijdag wordt er gestaakt voor meer investeringen in het onderwijs. D
e Vakbond voor de Wetenschap, de Federatie Nederlandse Vakbeweging en actieplatform WOinActie laten in de brief aan de Observant weten dat 'het aantal ingeschreven studenten aan Nederlandse universiteiten flink blijft stijgen, terwijl de subsidies per student in dezelfde periode aanzienlijk zijn afgenomen.'

Lees ook: Brede staking in het onderwijs op 15 maart

Niet alleen de universiteiten gaan vrijdag staken, maar ook personeel van basis- en voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen