Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbonden aan Universiteit Maastricht: 'Staak'

Geplaatst opwoensdag 13 maart 2019 - 11:48

Vakbonden roepen in een open brief medewerkers en studenten van de Universiteit Maastricht op om aanstaande vrijdag mee te staken.

Het College van Bestuur van de universiteit steunt het initiatief.

Blijft stijgen
Vrijdag wordt er gestaakt voor meer investeringen in het onderwijs. D
e Vakbond voor de Wetenschap, de Federatie Nederlandse Vakbeweging en actieplatform WOinActie laten in de brief aan de Observant weten dat 'het aantal ingeschreven studenten aan Nederlandse universiteiten flink blijft stijgen, terwijl de subsidies per student in dezelfde periode aanzienlijk zijn afgenomen.'

Lees ook: Brede staking in het onderwijs op 15 maart

Niet alleen de universiteiten gaan vrijdag staken, maar ook personeel van basis- en voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen