Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbond wil onderzoek naar zelfdoding Sittardse cipier

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 8:17

Vakbond FNV wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de zelfdoding van een cipier van de gevangenis in Sittard.

Er liep een integriteitsonderzoek naar hem en een collega. Zij zouden mogelijk banden hebben met de motorclub Satudarah. Een van de twee pleegde vervolgens zelfmoord.

Aan het werk
Ondanks het onderzoek waren de twee bewakers gewoon aan het werk. Ze waren op de hoogte van het lopende onderzoek. Reden voor FNV om te vragen om een uitgebreid onderzoek.

"Hij mocht blijven doorwerken, terwijl hij onderwerp was van onderzoek. Er moet uit zorgvuldigheid een onafhankelijk onderzoek worden ingesteld", zegt Yntse Koenen van FNV. Het is onduidelijk of de zelfdoding te maken had met het lopende onderzoek. "Het kan natuurlijk ook dat het er niks mee te maken heeft", aldus Koenen in de L1 Ochtendshow.

Lees ook: Cipiers in opspraak om mogelijke banden met Satudarah

Ontvoering en gijzeling
Verschillende leden van de Geleense afdeling van Satudarah zitten al maanden vast. Tegen hen loopt een rechtszaak wegens afpersing, ontvoering en lidmaatschap van een criminele organisatie. In het clubhuis zou een man zijn gegijzeld en mishandeld.

Verboden
Tijdens een grote politieactie in december vorig jaar werden de verdachten opgepakt. Ook werden toen wapens, drugs en grote sommen geld gevonden. De motorclub is inmiddels verboden en het clubhuis in Geleen is ook gesloten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen