Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbond wil onderzoek naar zelfdoding Sittardse cipier

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 8:17

Vakbond FNV wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de zelfdoding van een cipier van de gevangenis in Sittard.

Er liep een integriteitsonderzoek naar hem en een collega. Zij zouden mogelijk banden hebben met de motorclub Satudarah. Een van de twee pleegde vervolgens zelfmoord.

Aan het werk
Ondanks het onderzoek waren de twee bewakers gewoon aan het werk. Ze waren op de hoogte van het lopende onderzoek. Reden voor FNV om te vragen om een uitgebreid onderzoek.

"Hij mocht blijven doorwerken, terwijl hij onderwerp was van onderzoek. Er moet uit zorgvuldigheid een onafhankelijk onderzoek worden ingesteld", zegt Yntse Koenen van FNV. Het is onduidelijk of de zelfdoding te maken had met het lopende onderzoek. "Het kan natuurlijk ook dat het er niks mee te maken heeft", aldus Koenen in de L1 Ochtendshow.

Lees ook: Cipiers in opspraak om mogelijke banden met Satudarah

Ontvoering en gijzeling
Verschillende leden van de Geleense afdeling van Satudarah zitten al maanden vast. Tegen hen loopt een rechtszaak wegens afpersing, ontvoering en lidmaatschap van een criminele organisatie. In het clubhuis zou een man zijn gegijzeld en mishandeld.

Verboden
Tijdens een grote politieactie in december vorig jaar werden de verdachten opgepakt. Ook werden toen wapens, drugs en grote sommen geld gevonden. De motorclub is inmiddels verboden en het clubhuis in Geleen is ook gesloten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen