Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbond verbaasd over banenverlies Inalfa Venray

Geplaatst opdonderdag 3 september 2020 - 14:51

Vakbond FNV is 'licht verbaasd' over het banenverlies bij Inalfa Roof Systems in Venray. Het bedrijf maakte woensdag bekend dat een flink deel van de 520 banen wordt geschrapt

De producent van schuifdaken voor auto's wordt zwaar getroffen door de hard afgenomen vraag naar nieuwe auto's.

Hopelijk beperkt
"Het bedrijf had net een reorganisatie achter de rug", zegt vakbondsbestuurder Mustafa Kirac. "Daarbij verdwenen vorig jaar al 85 banen in Venray. We weten nog niet om hoeveel banen het nu gaat. Hopelijk blijft het beperkt, maar wij weten ook wel dat de auto-industrie het niet makkelijk heeft momenteel."

Wereldwijd
Bij Inalfa werken wereldwijd een kleine zesduizend mensen, van wie ruim 500 in Venray. "De reorganisatie treft het bedrijf wereldwijd en ook in Venray zal een significant aantal banen verdwijnen", zegt een woordvoerder namens het bedrijf. "In Venray gaat het zowel het hoofdkantoor van het hele bedrijf, het hoofdkantoor Europa en de productielocatie daar. Om hoeveel banen het precies gaat, kunnen we nog niet zeggen. Er lopen gesprekken met de ondernemingsraad."

Lees ook: Veel banen op de tocht bij Inalfa in Venray

Moeilijk
Sinds de Corona-uitbraak zijn de autoverkopen met tientallen procenten ingezakt. Hoewel links en rechts weer lichtpuntjes worden gemeld, is de verwachting dat over heel 2020 de omzet met zo'n twintig procent zal zijn ingezakt ten opzichte van 2019. "Daarom ontkomt Inalfa er niet aan nu opnieuw te reorganiseren", aldus de woordvoerder. "We hopen het exacte plaatje binnen enkele weken rond te hebben."

Het lijkt er op dat delen van de productie in Venray worden verplaatst naar fabrieken in Polen en Slowakije. Daar liggen de uurlonen lager en kan er dus ook goedkoper worden geproduceerd. Eerder gingen al tijdelijk fabrieken dicht, onder meer in Noord-Amerika, China en Mexico.

Miljoenensteun
Door de al jaren kwakkelende auto-industrie leed ook Inalfa al enkele jaren verlies. Een consortium van het Chinese moederbedrijf BHAP, internationale banken en investeerders hielden het bedrijf vorig jaar overeind met een miljoenensteun. Inalfa heeft nog steeds de steun van het moederbedrijf en hoopt in 2022 weer winstgevend te zijn.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen