Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbond roept op tot tweedaagse staking bij VDL Nedcar

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 20:51

Vakbond FNV heeft medewerkers van VDL Nedcar opgeroepen om twee dagen te gaan staken. De vakbond hoopt zo onder meer een loonsverhoging en werkdagen van maximaal 8,5 uur uit het vuur te slepen.

De actie wordt ondersteund door andere vakbonden als ACV en ABVV. Ze willen werkgevers tot actie dwingen, nadat deze eerder niet in zijn gegaan op een gesteld ultimatum.

Lees ook: Staking bij VDL Nedcar: honderden mensen leggen werk neer

48 uur
Er wordt 48 uur lang gestaakt. Op donderdag 28 juni om 22:30 uur gaat de staking van start. Het is de bedoeling om het werk vervolgens pas vanaf zaterdag 22:30 uur weer op te pakken. 'Laat ons een signaal afgeven; samen zijn we onverslaanbaar!', schrijft FNV in een brief naar de medewerkers van de fabriek in Born.

Meer loon
De vakbond wil dat medewerkers eenmalig een loonsverhoging van 3,5 procent krijgen. Daarnaast zouden mensen niet langer mogen werken dan 8,5 uur en wil FNV een zogenaamd generatiepact, waardoor medewerkers richting hun pensioen minder uren hoeven te werken, maar nog steeds pensioen op kunnen bouwen. Uitzendkrachten zouden na negen maanden een vast dienstverband moeten krijgen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen