Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vakbond FNV: 'Mensen durven weer te staken'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 9:26

"Nu de crisis is afgelopen, hebben mensen meer zelfvertrouwen en durven ze te gaan staken", dat zegt Ron van Baden van FNV Bondgenoten.

"Binnen de overheid is er tijdens de crisis veel bezuinigd en in de zorg zijn veel werknemers ontslagen. Mensen zijn er nu aan toe om te vragen waar ze recht op hebben."

Stakingsgolf
Van Baden reageert op de zoveelste staking op rij: dinsdag staken de medewerkers van WML, maandag legden medewerkers van Bureau Jeugdzorg het werk neer en ook in de metaalsector zijn er stakingen.

Mobiliseren
De vakbond zegt mensen hierbij te willen ondersteunen. "FNV is beter naar de mensen gaan luisteren en we tekenen niet meer voor verslechtering", zegt Van Baden. "We roepen mensen ook echt op om zich te mobiliseren. Als de werkgever niet toegeeft, is er maar één middel en dat is het werk neerleggen. We proberen mensen bewust te maken van het feit dat als ze zich solidair opstellen, dat ze dan sterker staan en dat ze dan misschien wel de punten binnenhalen die zij belangrijk vinden."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen