Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbond FNV: 'Mensen durven weer te staken'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 9:26

"Nu de crisis is afgelopen, hebben mensen meer zelfvertrouwen en durven ze te gaan staken", dat zegt Ron van Baden van FNV Bondgenoten.

"Binnen de overheid is er tijdens de crisis veel bezuinigd en in de zorg zijn veel werknemers ontslagen. Mensen zijn er nu aan toe om te vragen waar ze recht op hebben."

Stakingsgolf
Van Baden reageert op de zoveelste staking op rij: dinsdag staken de medewerkers van WML, maandag legden medewerkers van Bureau Jeugdzorg het werk neer en ook in de metaalsector zijn er stakingen.

Mobiliseren
De vakbond zegt mensen hierbij te willen ondersteunen. "FNV is beter naar de mensen gaan luisteren en we tekenen niet meer voor verslechtering", zegt Van Baden. "We roepen mensen ook echt op om zich te mobiliseren. Als de werkgever niet toegeeft, is er maar één middel en dat is het werk neerleggen. We proberen mensen bewust te maken van het feit dat als ze zich solidair opstellen, dat ze dan sterker staan en dat ze dan misschien wel de punten binnenhalen die zij belangrijk vinden."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen