Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbond FNV: 'Mensen durven weer te staken'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 9:26

"Nu de crisis is afgelopen, hebben mensen meer zelfvertrouwen en durven ze te gaan staken", dat zegt Ron van Baden van FNV Bondgenoten.

"Binnen de overheid is er tijdens de crisis veel bezuinigd en in de zorg zijn veel werknemers ontslagen. Mensen zijn er nu aan toe om te vragen waar ze recht op hebben."

Stakingsgolf
Van Baden reageert op de zoveelste staking op rij: dinsdag staken de medewerkers van WML, maandag legden medewerkers van Bureau Jeugdzorg het werk neer en ook in de metaalsector zijn er stakingen.

Mobiliseren
De vakbond zegt mensen hierbij te willen ondersteunen. "FNV is beter naar de mensen gaan luisteren en we tekenen niet meer voor verslechtering", zegt Van Baden. "We roepen mensen ook echt op om zich te mobiliseren. Als de werkgever niet toegeeft, is er maar één middel en dat is het werk neerleggen. We proberen mensen bewust te maken van het feit dat als ze zich solidair opstellen, dat ze dan sterker staan en dat ze dan misschien wel de punten binnenhalen die zij belangrijk vinden."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen