Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbond FNV: 'Mensen durven weer te staken'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 9:26

"Nu de crisis is afgelopen, hebben mensen meer zelfvertrouwen en durven ze te gaan staken", dat zegt Ron van Baden van FNV Bondgenoten.

"Binnen de overheid is er tijdens de crisis veel bezuinigd en in de zorg zijn veel werknemers ontslagen. Mensen zijn er nu aan toe om te vragen waar ze recht op hebben."

Stakingsgolf
Van Baden reageert op de zoveelste staking op rij: dinsdag staken de medewerkers van WML, maandag legden medewerkers van Bureau Jeugdzorg het werk neer en ook in de metaalsector zijn er stakingen.

Mobiliseren
De vakbond zegt mensen hierbij te willen ondersteunen. "FNV is beter naar de mensen gaan luisteren en we tekenen niet meer voor verslechtering", zegt Van Baden. "We roepen mensen ook echt op om zich te mobiliseren. Als de werkgever niet toegeeft, is er maar één middel en dat is het werk neerleggen. We proberen mensen bewust te maken van het feit dat als ze zich solidair opstellen, dat ze dan sterker staan en dat ze dan misschien wel de punten binnenhalen die zij belangrijk vinden."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen