Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakbond FNV: 'Mensen durven weer te staken'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 9:26

"Nu de crisis is afgelopen, hebben mensen meer zelfvertrouwen en durven ze te gaan staken", dat zegt Ron van Baden van FNV Bondgenoten.

"Binnen de overheid is er tijdens de crisis veel bezuinigd en in de zorg zijn veel werknemers ontslagen. Mensen zijn er nu aan toe om te vragen waar ze recht op hebben."

Stakingsgolf
Van Baden reageert op de zoveelste staking op rij: dinsdag staken de medewerkers van WML, maandag legden medewerkers van Bureau Jeugdzorg het werk neer en ook in de metaalsector zijn er stakingen.

Mobiliseren
De vakbond zegt mensen hierbij te willen ondersteunen. "FNV is beter naar de mensen gaan luisteren en we tekenen niet meer voor verslechtering", zegt Van Baden. "We roepen mensen ook echt op om zich te mobiliseren. Als de werkgever niet toegeeft, is er maar één middel en dat is het werk neerleggen. We proberen mensen bewust te maken van het feit dat als ze zich solidair opstellen, dat ze dan sterker staan en dat ze dan misschien wel de punten binnenhalen die zij belangrijk vinden."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen