Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantievluchten vanaf Maastricht naar Italië onzeker

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 15:36

Ryanair gaat alle vluchten naar Italië vanaf vrijdag stopzetten, maar de gevolgen voor de vakantievluchten vanaf Maastricht Aachen Airport lijken beperkt.

De Ierse luchtvaartmaatschappij heeft dinsdag aangekondigd dat er tot 8 april geen toestellen meer zullen vliegen op Italië.

Reisbeperking
Aanleiding is de reisbeperking die de Italiaanse regering heeft uitgevaardigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ryanair legt vanaf woensdag alle binnenlandse vluchten in Italië stil. Twee dagen later zullen ook de internationale vluchten van en naar het land worden stilgelegd.

Zomervluchten
Vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) vertrekken alleen zogeheten zomervluchten naar Sicilië, Sardinië en de Zuid-Italiaanse stad Bari. Het vluchtschema start op 1 april. Dat zou betekenen dat alleen de eerste week van april niet vanaf MAA naar Italië wordt gevlogen.

Vliegtegoed
Ryanair laat weten dat gedupeerde reizigers hun geld terugkrijgen. Of ze houden een vliegtegoed bij de luchtvaartmaatschappij dat een jaar geldig blijft.

Schade lastig te schatten
Volgens een woordvoerder van het vliegveld in Beek verandert de situatie voor de luchtvaart door de uitbraak van het coronavirus dagelijks. "Daarom is het lastig in te schatten in hoeverre de Limburgse luchthaven op langere termijn schade zal ondervinden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen