Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantievluchten vanaf Maastricht naar Italië onzeker

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 15:36

Ryanair gaat alle vluchten naar Italië vanaf vrijdag stopzetten, maar de gevolgen voor de vakantievluchten vanaf Maastricht Aachen Airport lijken beperkt.

De Ierse luchtvaartmaatschappij heeft dinsdag aangekondigd dat er tot 8 april geen toestellen meer zullen vliegen op Italië.

Reisbeperking
Aanleiding is de reisbeperking die de Italiaanse regering heeft uitgevaardigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ryanair legt vanaf woensdag alle binnenlandse vluchten in Italië stil. Twee dagen later zullen ook de internationale vluchten van en naar het land worden stilgelegd.

Zomervluchten
Vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) vertrekken alleen zogeheten zomervluchten naar Sicilië, Sardinië en de Zuid-Italiaanse stad Bari. Het vluchtschema start op 1 april. Dat zou betekenen dat alleen de eerste week van april niet vanaf MAA naar Italië wordt gevlogen.

Vliegtegoed
Ryanair laat weten dat gedupeerde reizigers hun geld terugkrijgen. Of ze houden een vliegtegoed bij de luchtvaartmaatschappij dat een jaar geldig blijft.

Schade lastig te schatten
Volgens een woordvoerder van het vliegveld in Beek verandert de situatie voor de luchtvaart door de uitbraak van het coronavirus dagelijks. "Daarom is het lastig in te schatten in hoeverre de Limburgse luchthaven op langere termijn schade zal ondervinden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen