Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantievluchten vanaf Maastricht naar Italië onzeker

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 15:36

Ryanair gaat alle vluchten naar Italië vanaf vrijdag stopzetten, maar de gevolgen voor de vakantievluchten vanaf Maastricht Aachen Airport lijken beperkt.

De Ierse luchtvaartmaatschappij heeft dinsdag aangekondigd dat er tot 8 april geen toestellen meer zullen vliegen op Italië.

Reisbeperking
Aanleiding is de reisbeperking die de Italiaanse regering heeft uitgevaardigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ryanair legt vanaf woensdag alle binnenlandse vluchten in Italië stil. Twee dagen later zullen ook de internationale vluchten van en naar het land worden stilgelegd.

Zomervluchten
Vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) vertrekken alleen zogeheten zomervluchten naar Sicilië, Sardinië en de Zuid-Italiaanse stad Bari. Het vluchtschema start op 1 april. Dat zou betekenen dat alleen de eerste week van april niet vanaf MAA naar Italië wordt gevlogen.

Vliegtegoed
Ryanair laat weten dat gedupeerde reizigers hun geld terugkrijgen. Of ze houden een vliegtegoed bij de luchtvaartmaatschappij dat een jaar geldig blijft.

Schade lastig te schatten
Volgens een woordvoerder van het vliegveld in Beek verandert de situatie voor de luchtvaart door de uitbraak van het coronavirus dagelijks. "Daarom is het lastig in te schatten in hoeverre de Limburgse luchthaven op langere termijn schade zal ondervinden."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen