Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantieseizoen Maastricht Airport loopt vertraging op

Geplaatst opdinsdag 8 juni 2021 - 11:17

De vluchten naar Griekenland waarmee Corendon dinsdag zou beginnen, zijn afgezegd op het moment dat bestemming Rhodos weer werd teruggezet naar code oranje.

"Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan, dus geen vakanties", legt Hella Hendriks van Maastricht Aachen Airport uit. "Opvallend genoeg had Corendon de vluchten naar Rhodos vanaf 8 juni juist ingepland omdat er heel veel vraag was naar vakanties."

Schuiven met kalender
In eerste instantie zou Corendon pas vanaf 24 juni beginnen met vakantievluchten vanaf het vliegveld in Beek. Maar gezien de grote vraag en het feit dat Griekenland tot een paar weken geleden was ingedeeld als code geel, besloot de chartermaatschappij om al eerder met het zomerseizoen te beginnen. Nu is het plan om op gewoon weer op 24 juni de vakantievluchten op te starten, met bestemming Turkije. "Dat is op dit moment ook nog code oranje, maar de vluchten worden wel al verkocht", zegt Hendriks. "Het is moeilijk te voorspellen wanneer een land weer veilig is om naartoe te gaan, maar het duurt nog ruim twee weken voordat het eerste vliegtuig moet vertrekken."

Lees ook: Corendon hervat vakantievluchten vanaf Maastricht

Ryanair
Behalve Corendon biedt ook Ryanair passagiersvluchten aan vanaf het vliegveld in Beek. "Die verkopen geen vakanties, maar losse vluchten. Dat kunnen dus ook zakenreizen zijn, of vervoer voor mensen die een huisje in Spanje hebben", legt Hendriks uit. "Bovendien moet er wel echt heel veel gebeuren wil Ryanair zijn toestellen aan de grond houden." De Ierse budgetmaatschappij vliegt deze zomer vanaf Maastricht naar bestemmingen in Italië, Kroatië en Barcelona.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen