Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantieperiode is geen belemmering voor herstel

Geplaatst opmaandag 26 juli 2021 - 13:28

De aanstaande vakantie periode voor bouwbedrijven staat het herstel van de waterschade in Limburg niet in de weg. Ook zijn er geen signalen dat bouwbedrijven in de regio het herstel niet aankunnen.

Dat zegt brancheorganisatie Bouwend Nederland.

Goed op te lossen
De schade aan huizen betreft vaak stuc- of schilderwerk en herstel van vloeren. Dat is volgens de vereniging "relatief goed op te lossen" en wordt ook vaak door specialisten en zzp'ers gedaan.

Geen verplichte vakantie
Zzp'ers houden zich volgens de organisatie ook niet aan de bouwvak, de voorheen verplichte vakantieperiode van de bouwsector. De bouwvak bestaat eigenlijk niet meer, maar de branchevereniging geeft nog wel een jaarlijks advies over de periodes waarin de branche bedrijven kan sluiten. Dit jaar is dat voor de zuidelijke regio vanaf maandag 9 augustus.

Organische oplossingen
Bouwend Nederland heeft geen cijfers over de hoeveelheid werk die bouwbedrijven in Limburg krijgen door de schade, maar schat in dat de schade "organisch" opgelost zal worden. "Als een huis echt schade heeft en mensen slecht kunnen wonen, krijgt dat herstel prioriteit boven het plaatsen van een dakkapel", aldus een woordvoerder.

Schadeherstel
Volgens hem heeft de bouw het weliswaar heel druk, maar dat zou al een tijd zo zijn, mede door aanhoudend personeelstekort en het grote aantal woningen dat de komende jaren bijgebouwd moet worden. Volgens de zegsman zullen er waarschijnlijk ook bouwbedrijven uit andere regio's, zoals Brabant, komen helpen in Limburg. Verzekeraars hebben vaak ook hun eigen netwerk aan bouwbedrijven waar ze op contractuele basis mee samenwerken. Hoe lang het schadeherstel zal duren, durft Bouwend Nederland niet aan te geven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen