Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantiepark met oud op nieuw zonder stroom en water

Geplaatst opwoensdag 1 januari 2020 - 3:38

Vakantiepark Weerterbergen in Weert zat in de nacht van dinsdag op woensdag zonder elektriciteit en stromend water.

Oorzaak is volgens netbeheerder Enexis een probleem bij een of meerdere transformatorhuisjes op het vakantiepark. Rond 5:00 uur was er weer stroom, weet lokale nieuwssite Weertdegekste. Wat de problemen precies zijn en hoe die zijn ontstaan is nog onduidelijk.

Verantwoordelijkheid
"Die maken deel uit van de eigen stroomvoorziening van het vakantieverblijf", zegt een woordvoerder van Enexis. "Daarom valt het probleem in principe buiten onze verantwoordelijkheid, maar we zijn wel ter plaatse om het probleem op te lossen", zei de woordvoerder nog rond 3:00 uur. " Enexis is met meerdere busjes aanwezig op het park aan de Trancheeweg.

Grote storing
Een woordvoerder van Roompot, eigenaar van Weerterbergen, spreekt van een "grote storing". Hij wil niet zeggen hoeveel vakantiegangers op dit moment op het park verblijven. Op het park staan ongeveer 500 bungalows en 43 villa's. Naast de stroomstoring is er ook geen stromend water. Over de oorzaak van die waterstoring is ook nog niets bekend. Wel zou die waterstoring al eerder zijn begonnen, op oudejaarsavond. Niet duidelijk is in hoeverre die waterstoring verband houdt met de stroomstoring.

Afhankelijk
Op het park verblijven enkele mensen die afhankelijk zijn van elektriciteit. Dat gaat om personen die elektronisch aangedreven medische apparatuur nodig hebben, bijvoorbeeld voor de zuurstoftoediening bij hun ademhalingsproblemen. "Voor die mensen wordt gezorgd", zegt de Roompot-woordvoerder.

Via Twitter reageren gasten van het vakantieverblijf vooral teleurgesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen