vakantie (15 jun 2020)

Limburgers laten vakantie dit jaar massaal schieten

Veel Europese landen hebben maandag de landsgrenzen weer geopend voor buitenlandse toeristen. Toch blijven veel Limburgers vanwege de coronacrisis liever thuis.

stock verbouwing verven verbouwen
Meer tijd voor huis, tuin en hobby's door coronacrisis

Vakantiegeld gaat dit jaar niet op aan de vakantie en belandt vooral op de spaarrekening. Toch laten Limburgers het geld ook rollen. Zo wordt er geïnvesteerd in aanpassingen aan huis en tuin. Ook geven we meer geld uit aan hobby's, omdat we ons deze zomer toch thuis moeten vermaken.

Vakantiegeld
Vakantiegeld belandt dit jaar vaak in de spaarpot

De afgelopen jaren gaf ongeveer de helft van de Limburgers een groot gedeelte van hun vakantiegeld uit aan een reis naar het buitenland. Nu reizen vanwege het coronavirus moeilijker gaat, belandt het vakantiegeld vaker op een spaarrekening.

Horeca bediening terras Maastricht
'Voor horecabedrijven moeilijk om vakantiegeld uit te keren'

Voor veel horecabedrijven in Limburg gaat het moeilijk worden om komende maand het vakantiegeld uit te keren aan hun werknemers. "Een groot deel heeft het geld niet."

Limburgers besteden vakantiegeld vaak aan aflossen

Nog geen doel voor je vakantiegeld? Idee: Aflossen! Limburgers lossen namelijk vaker een schuld af met vakantiegeld dan mensen uit andere provincies.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten