Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantieganger wil toch weg ondanks omikronvariant

Geplaatst opvrijdag 24 december 2021 - 13:00

Limburgse reisbureaus hebben deze kerstvakantie minder boekingen dan voor de coronapandemie. Toch zijn er genoeg mensen die de sneeuw of zon opzoeken tijdens de feestdagen.

Dat blijkt uit een rondgang van L1 bij diverse reisbureaus.

Kort voor vertrek
Ondanks de oprukkende omikronvariant willen Limburgers toch weg. Wel ziet TUI Venlo dat het boekingsgedrag van mensen verandert. "Het spontane is er een beetje vanaf. Er wordt eerder kort voor vertrek geboekt en dat heeft weer te maken met corona en de geldende regels in dat land", vertelt een medewerkster.

Omboeken
Ook directrice Joyce Fonteijn van reisbureauketens Kupers en Schoenmaeckers beaamt dat mensen vakantie willen vieren. Ze ziet weinig annuleringen, wel enkele omboekingen. "Neem als voorbeeld Oostenrijk en de boosterprikken. Dat wordt dan omgeboekt naar een skivakantie in Frankrijk."

Angst
Vatan Reizen in Roermond is een klein reisbureau en verkoopt alleen vliegtickets. Als het zo doorgaat met deze pandemie dan kan volgens een medewerker het reisbureau beter de deuren sluiten. "We draaien nauwelijks omzet. Ik merk dat mensen bang zijn om weg te gaan. Maar als ze gaan tijdens de feestdagen, kiezen ze landen als Griekenland, Turkije en Italië."

De zon
Ook directeur Paul Crombag van Corio Travel in Heerlen baalt als een stekker dat zijn inkomsten dalen vanwege het virus. "Er is niks meer over van de branche. Hier wordt iedereen bang gemaakt." Er zijn volgens de directeur wel boekingen, maar wel minder dan voorgaande jaren. "Populaire bestemmingen in de winter zijn de Canarische Eilanden, Curaçao, Dominicaanse Republiek of Egypte."

"Met goede voorbereiding en de juiste papieren kun je gewoon genieten van een vakantie", verzekert Fonteijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen