Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantiedrama: man (69) overleden, zijn vrouw in quarantaine

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 10:43

Een vakantie op de boot in Zuid-Frankrijk is voor het Limburgse echtpaar Gelissen geëindigd in een afschuwelijk drama. Ton (69) overleed aan het virus, zijn vrouw moet alleen in quarantaine blijven.

Dochter Aymie is thuis in het Brabantse Prinsenbeek volkomen machteloos. Ze vertelt haar verhaal maandag in het Algemeen Dagblad (AD) om Nederland op de ernst van het virus te wijzen.

Heel ziek
In de week voor vertrek naar Zuid-Frankrijk pasten de zestigers op hun kleinkinderen zodat Aymie en haar man carnaval konden vieren. Nadat ze donderdag met het vliegtuig naar Zuid-Frankrijk waren gevlogen, stapte het Limburgse echtpaar op de boot. "Mijn moeder was die dag al behoorlijk grieperig. De dagen daarna is ze erg ziek geweest op de boot", vertelt Aymee in de krant.

In de week na carnaval werd duidelijk dat veel inwoners van Prinsenbeek besmet waren met het nieuwe coronavirus. Het echtpaar heeft het daar waarschijnlijk opgepikt.

Hartstilstand
Toch gingen in Frankrijk de alarmbellen niet direct rinkelen. Franse doktoren dachten dat de vrouw een onschuldige bronchitis had. Toen ook haar man Ton ziek werd, werd hij meermaals naar huis gestuurd. Bij het derde bezoek aan de dokter zakte hij voor de deur van de apotheek in elkaar. "Mijn vader was erg sterk, altijd gezond. Zo ziek als daar had hij zich nog nooit gevoeld. Plots veertig graden koorts, ijlen."

"Uiteindelijk kreeg ik de arts aan de lijn en na doorvragen kwam het hoge woord eruit: mijn vader was bij aankomst in het ziekenhuis aan een tweede hartstilstand overleden", vertelt Aymie in het AD.

In quarantaine
De moeder van Aymee bleek ook besmet met het coronavirus. Ze lag drie dagen in het ziekenhuis in quarantaine en zit momenteel alleen op de boot. Een agent komt meerdere malen per dag even langs om poolshoogte te nemen en boodschappen te brengen.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen