Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantie voor Limburgse scholieren voorbij

Geplaatst opmaandag 24 augustus 2020 - 6:41

Voor scholieren in de regio Zuid breekt maandag na een vakantie van zes weken de eerste schooldag aan. Niet alleen in Limburg starten de scholen weer, maar ook in Zeeland, Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland.

De scholieren in regio Noord beten vorig week het spits af en over een week is ook de vakantie voor de regio Midden voorbij.

Thuiswerken
Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept werkend Nederland op om vanaf het begin van het nieuwe schooljaar in de ochtend zo veel mogelijk thuis te werken en buiten de ochtendspits te reizen.

"Aanleiding voor de oproep zijn cijfers die aantonen dat er ieder jaar vlak na de zomervakantie opvallend veel ongevallen plaatsvinden onder fietsende scholieren." VVN stelt dat medewerking van automobilisten hard nodig is om kinderen de ruimte te geven om veilig naar school te kunnen gaan en dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) achter de thuiswerkoproep staat.

Ook in Venlo begonnen de scholen weer:

Campagne
Na elke zomervakantie vraagt VVN met de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' iedereen om extra alert te zijn op kinderen in het verkeer. De campagne loopt tot half september. De oproep om ’s morgens zo veel mogelijk thuis te werken geldt voor de hele looptijd van de campagne.

Ideale combinatie
Uit een VVN-peiling, waarin ook de invloed van de coronacrisis op het verkeer is opgenomen, is naar voren gekomen dat werkend Nederland een combinatie van half thuis en half op kantoor werken ideaal vindt.

"Het zou goed zijn wanneer we met elkaar het 'nieuwe werken' ook gebruiken om slimmer naar onze agenda's te kijken", stelt VVN-directeur Evert-Jan Hulshof in een reactie op de uitkomst van de peiling. "Bijvoorbeeld door in de ochtenden vooral afspraken te plannen die digitaal kunnen plaatsvinden. Zo beperken we de verkeersdrukte."

Mondkapjes
Hoewel er geen algehele mondkapjesplicht geldt in het onderwijs zijn er toch meerdere Limburgse scholen die leerlingen verplichten een mondkapje te dragen. Op de scholen van het Beroepscollege Parkstad Limburg zijn leerlingen tijdens praktijklessen bijvoorbeeld verplicht een mondkapje te dragen. En op scholen van de Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken (OGVO) geldt een mondkapjesplicht in de gangen en op het schoolplein.

Lees ook: Ook mondkapjes voor docenten en leerlingen op scholen Venlo

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen