Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantie voor Dumoulin na de Spelen: 'De fiets gaat mee'

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 23:17

Tom Dumoulin heeft enorm genoten van zijn huldiging op het strand in Scheveningen. Nu is het tijd om even wat gas terug te nemen na zijn geslaagde missie.

Ondanks een vlucht van 11 uur vanuit Tokio had Dumoulin nog genoeg energie om zijn zilveren tijdritmedaille te vieren met zo'n 800 fans in Scheveningen tijdens het TeamNL Olympic Festival.

Vieren
De Maastrichtenaar oogde niet moe, eerder vrolijk en energiek. "Dit hoort eigenlijk toch écht bij de Olympische Spelen, het samen vieren. In Rio was dat ook zo mooi. Dat heb ik wel gemist in Tokio, maar mooi dat het hier toch is gelukt."

Vakantie
Dumoulin werd na de landing op Schiphol opgevangen door zijn vrouw en andere familieleden in een aparte ruimte in Scheveningen. "Mijn familie heb ik wel erg gemist. Mijn vrouw is er altijd bij op belangrijke momenten." Die tijd kan de 30-jarige renner van Jumbo-Visma gauw inhalen, want hij vertrekt op vakantie. "Daar ga ik wel van genieten, maar de fiets gaat mee. Ik wil wel in vorm blijven." Dumoulin nam uitgebreid de tijd om op de foto te gaan met zijn jonge fans.

Lees ook: Medaillewinnaar Dumoulin gehuldigd in Scheveningen

Huldigingen
Welke wedstrijden hij gaat rijden, wil Dumoulin nog niet veel over kwijt. "Daar gaan we eens rustig over nadenken de komende weken." Naast de Maastrichtenaar betraden wielrenners Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en de mannelijke roeiers van de dubbeltwee en dubbelvier het podium tijdens het festival. Het publiek zat verdeeld over drie tribunes en op strandstoelen in het zand. Het festival werkt met Testen voor Toegang.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen