Matrix file ongeluk snelweg

Geen files verwacht door start herfstvakantie

De herfstvakantie voor het midden en zuiden van Nederland begint dit weekend, terwijl de vakantie in regio noord eindigt.

Vakantie coronavirus
Bijna 70 procent minder vakantiereizen naar buitenland

Veel minder Limburgers vieren dit jaar vakantie over de grens. De meest voorkomende redenen hebben allemaal te maken met het coronavirus.

stock zon zomer zonnebril hittegolf
Opnieuw code oranje in Limburg vanwege aanhoudende hitte

Het KNMI heeft ook voor dinsdag code oranje uitgeroepen, wegens de aanhoudende hitte. Vooral in het zuiden en zuidoosten kan het extreem warm worden, met maximumtemperaturen van rond de 35 graden.

stock zwemwater zwemmen recreatieplas zomer zon hittegolf
Hier kun je veilig zwemmen in een recreatieplas

Vanaf woensdag loopt het kwik weer flink op. We staan aan het begin van een lange hittegolf met temperaturen boven de 30 graden. Bekijk hier waar je veilig een plons in een recreatieplas kan doen.

Drukte op hete dag bij De Schatberg in Sevenum (30-07-2020)
Ook zonder dagrecreatie ligt De Schatberg vol

Eén dag komen zwemmen mag voorlopig niet. Maar ondanks de corona-maatregelen 'ligt' recreatiepark De Schatberg is Sevenum gewoon vol met vakantiegangers uit het hele land.

camping
'Limburgse hoek' op Roermondse camping

Heel veel Nederlanders vieren dit jaar vakantie in eigen land. Limburgers gaan naar de kust, Randstedelingen komen naar Limburg.

stock file verkeer
Vrijdag en zaterdag files verwacht vanwege vakantieverkeer

Op vrijdag en zaterdag verwacht de ANWB dat er in Nederland veel files staan vanwege vakantieverkeer.

zomerschool in Kerkrade (22-07-2020)
Zomerschool Kerkrade lijkt net vakantie

Op de zomerschool in Kerkrade krijgen basisschoolleerlingen geen rekenen en taal maar ze leren van alles. Studenten van de hotelschool helpen in de keuken. Ook is er een kruidenspecialist die de kinderen wegwijs maakt in de moestuin.

Dubrovnik (22 jul 2020)
ANVR: 'Maak je vakantie zoveel mogelijk af'

Kunnen we met een gerust hart op vakantie, nu in korte tijd het advies voor twee populaire vakantielanden, Kroatië en Bulgarije, van code geel (risicogebied) naar code oranje (alleen noodzakelijke reizen) veranderd is?

Volker Hackert
'Gebruik van mondkapjes graag Europees afstemmen'

Het wel of niet verplicht gebruiken van mondkapjes verschilt per land zó veel, dat verwarring tijdens de vakantie voor de hand ligt. "Het liefst zou ik er afstemming op Europees niveau over zien", zegt Volker Hackert van de GGD Zuid-Limburg vrijdag in L1mburg Centraal.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten