Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vaesrade tekent massaal petitie voor weghalen slagboom

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 20:54

Meer dan 470 bewoners van Vaesrade hebben een petitie ondertekend voor het weghalen van een slagboom.

De Vaesradenaren willen op die manier de bereikbaarheid van het dorp verbeteren.

Bereikbaarheid
Nu moeten de inwoners kilometerslang omrijden om de Parkstad Buitenring te bereiken, want het dorp is door de aanleg ervan maar nog op één manier te bereiken. Twee andere toegangswegen zijn dicht en op een van die wegen staat sinds vorig jaar een slagboom, die alleen door drie omliggende ondernemers kan worden opengemaakt.

"Iedereen heeft plezier van de buitenring, behalve Vaesrade, want we wonen er vlakbij maar kunnen er niet op," zegt Roger Bemelmans, die de handtekeningen heeft opgehaald.

Sluipverkeer
De slagboom op de Naanhofsweg is er geplaatst om sluipverkeer tegen te gaan. Provincie en gemeente vreesde teveel uitstoot van fijnstof en koos voor deze tussenoplossing. Aanvankelijk zou de weg helemaal dichtgaan, maar dan zouden enkele bedrijven niet meer bereikbaar zijn. Nu de slagboom er een tijdje staat, zien de meeste bewoners er het nut niet meer van in.

"Hier komt verder niemand, behalve mensen uit het dorp. Dat hier dus duizenden auto’s per dag voorbij zouden komen is totale onzin," zegt Bemelmans.

Voorstander
Toch zijn er ook bewoners die de rust wel prettig vinden en graag een stukje omrijden. "Kinderen kunnen nu weer eens gewoon op straat spelen, net als vroeger. Voor de veiligheid is dat prima," verklaart Bart Prudom, voorstander van de slagboom.

Arts
De tegenstanders hebben de petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Beekdaelen en hoopt dat er nog een oplossing is, bijvoorbeeld iedereen toegang geven tot de slagboom. Zelfs de hulpdiensten kunnen er op dit moment geen gebruik van maken. Er heeft zelfs al een arts hier gestaan, die niet verder kon. Vaesrade lijkt op deze manier afgesloten van de bewoonde wereld.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen