Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaesrade tekent massaal petitie voor weghalen slagboom

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 20:54

Meer dan 470 bewoners van Vaesrade hebben een petitie ondertekend voor het weghalen van een slagboom.

De Vaesradenaren willen op die manier de bereikbaarheid van het dorp verbeteren.

Bereikbaarheid
Nu moeten de inwoners kilometerslang omrijden om de Parkstad Buitenring te bereiken, want het dorp is door de aanleg ervan maar nog op één manier te bereiken. Twee andere toegangswegen zijn dicht en op een van die wegen staat sinds vorig jaar een slagboom, die alleen door drie omliggende ondernemers kan worden opengemaakt.

"Iedereen heeft plezier van de buitenring, behalve Vaesrade, want we wonen er vlakbij maar kunnen er niet op," zegt Roger Bemelmans, die de handtekeningen heeft opgehaald.

Sluipverkeer
De slagboom op de Naanhofsweg is er geplaatst om sluipverkeer tegen te gaan. Provincie en gemeente vreesde teveel uitstoot van fijnstof en koos voor deze tussenoplossing. Aanvankelijk zou de weg helemaal dichtgaan, maar dan zouden enkele bedrijven niet meer bereikbaar zijn. Nu de slagboom er een tijdje staat, zien de meeste bewoners er het nut niet meer van in.

"Hier komt verder niemand, behalve mensen uit het dorp. Dat hier dus duizenden auto’s per dag voorbij zouden komen is totale onzin," zegt Bemelmans.

Voorstander
Toch zijn er ook bewoners die de rust wel prettig vinden en graag een stukje omrijden. "Kinderen kunnen nu weer eens gewoon op straat spelen, net als vroeger. Voor de veiligheid is dat prima," verklaart Bart Prudom, voorstander van de slagboom.

Arts
De tegenstanders hebben de petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Beekdaelen en hoopt dat er nog een oplossing is, bijvoorbeeld iedereen toegang geven tot de slagboom. Zelfs de hulpdiensten kunnen er op dit moment geen gebruik van maken. Er heeft zelfs al een arts hier gestaan, die niet verder kon. Vaesrade lijkt op deze manier afgesloten van de bewoonde wereld.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen