zandwinning vaesrade hommert beekdaelen stock (26 aug 2020)

Beekdaelen in verzet tegen zandafgraving Vaesrade

De provincie Limburg is van plan om een vergunning af te geven voor de afgraving van een gebied van vier hectare in Vaesrade. Het gaat om De Hommert. De gemeente Beekdaelen is het er absoluut niet mee eens.

Inwoners Vaesrade willen slagboom Naanhofsweg weg hebben (12 jun 2019)
Motie aangenomen over weghalen slagboom Vaesrade

De Naanhofsweg in Vaesrade wordt mogelijk weer toegankelijk gemaakt voor inwoners van die plaats.

Vaesrade tekent massaal petitie voor weghalen slagboom

Meer dan 470 bewoners van Vaesrade hebben een petitie ondertekend voor het weghalen van een slagboom.

Twee L1-programma’s genomineerd voor landelijke prijs

L1 heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de NL Awards, de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen.

Video: Vlag halfstok als eerbetoon aan Hub Zeijen - 15 april 2017
Vlaggen in hele dorp halfstok als eerbetoon aan Hub

In Vaesrade hingen zaterdag de dorpsvlaggen halfstok als eerbetoon voor de markante dorpsbewoner en verenigingsman Hub Zeijen.

Voetbalclub loopt veel geld mis door kunstgras-affaire

Voetbalclub Vaesrade loopt de komende tijd veel inkomsten mis. Op advies van de gemeente Nuth heeft de club besloten om voorlopig niet meer te spelen op kunstgras.waad kan.

Primeur: eerste voetbalduel afgelast vanwege kunstgras

Voor het eerst is een wedstrijd van eerste elftallen in het Limburgse amateurvoetbal afgelast omdat één van de teams weigert op kunstgras te spelen.

Video: ZLF Vaesrade (24 jul 2016)
Video: zweten en puffen op heet ZLF

Vaesrade was zondag het decor van het Zuid Limburgs Federatiefeest, het ZLF.

Vermiste vrouw uit Vaesrade veilig terug

De vrouw van 70 uit Vaesrade die sinds zondag werd vermist, is veilig.

Nog geen besluit over zandwinning in Hommert

Het provinciebestuur heeft nog geen besluit genomen over een eventuele zandwinning in het gebied Hommert in Vaesrade door het bedrijf L'Ortye.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten