Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader vermiste Elke Wevers doet oproep aan Limburgers

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2016 - 13:38

De vader van de vermiste Elke Wevers uit het Belgische Neeroeteren hoopt dat Limburgse getuigen hem kunnen helpen bij de zoektocht naar zijn dochter.

De radeloze René Wevers doet de oproep aan de Limburgers vrijdag in de Telegraaf.

Maaseik
"Mijn dochter zat op school in Maaseik en had daar veel klasgenoten uit Nederland. Ook had ze een vriendin die net over de grens in Zuid-Limburg woont", vertelt Wevers. "Onze dochter is daar vaker op bezoek geweest, dus het is goed mogelijk dat er daar mensen zijn die meer weten van haar verdwijning."

Verdwijning
Elke Wevers (32) verdween op 9 december 2010 spoorloos. Een grote zoekactie volgde. Brandweerkorpsen van Maaseik, Bree en Maasmechelen zochten in de Zuid-Willemsvaart. Helikopters vlogen uit, radarboten gingen het kanaal op. Maar er werd geen enkel spoor van de Belgische gevonden. Een duikteam ging in 2012 op zoek in de grindplas van natuurgebied Bergerven in Rotem en Neeroeteren. Dat leverde eveneens niks op.

Onlangs voelden rechercheurs in Lapland een voormalige buurjongens aan de tand, maar dat leidde niet tot een doorbraak in de zaak. Een nieuwe zoektocht met een team van speur- en reddingshonden leverde in oktober 2015 ook niets op.

Zoektocht
Hoewel zijn dochter al meer dan vijf jaar vermist is, geeft René Wevers de zoektocht niet op. "Er moeten mensen zijn die iets weten. Ik ben zestig jaar, dus al te lang heb ik niet meer om te zoeken vermoed ik. Maar de strijd opgeven, dat nooit. In België zeggen we het zo: ik zoek door tot ik mijn lepel afgeef."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bizar: man overlijdt tijdens slaapwandelen
Doodsbedreiging voor Wessemse detective in vermissingszaak
Belgische cel dreigt na inrijden op politieman
Geen aanslagplannen Belgische terreurverdachten
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen