Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader van Nicky Verstappen: 'Jij bent aan zet, Brech'

Geplaatst opwoensdag 10 november 2021 - 17:27

De vader van Nicky Verstappen laat niks heel van de verklaring van Jos Brech (59), de man die ervan wordt verdacht Nicky te hebben ontvoerd, misbruikt en gedood. "Dit is slopend en mensonterend."

Vader Peet Verstappen nam woensdag het woord op de eerste dag van het inhoudelijke proces in hoger beroep.

Lees ook: Jos Brech spreekt: 'Met stomheid geslagen na vinden Nicky'

Nicky gevonden
Eerder die dag had verdachte Jos Brech uitgebreid verteld over zijn versie van de feiten. Hij vertelde dat hij het lichaam van Nicky vond tijdens een fietstocht over de Brunssummerheide. Vervolgens zou hij de toen elfjarige Nicky hebben aangeraakt om te controleren of het jongetje nog leefde. Toen dat niet het geval bleek, maakte Brech zich naar eigen zeggen uit de voeten.

Geen antwoorden
In september 2020 had Brech een vergelijkbaar verhaal verteld tijdens het proces in de rechtbank van Maastricht. Dat deed hij via een videoboodschap. Die boodschap werd woensdag nog eens vertoond, net als ongeknipte versies daarvan. Brech zei daarna nog dat hij 'zeker weten' niet in de onderbroek van Nicky is geweest, ondanks het feit dat zijn dna in het ondergoed van de jongen is aangetroffen.

Het verhaal van Brech zorgde vorig jaar al voor irritatie bij de nabestaanden van Nicky. Ze kwalificeerden Brechs videoboodschap als ongeloofwaardig. "We hebben een dader, maar hebben nog steeds geen antwoorden", gaf vader Peet toen aan.

Lees ook: Moeder van Nicky over 'roofdier' Brech: 'Nick was kansloos'

'Brech aan zet'
Woensdag nam hij een eenzelfde standpunt in. "Al deze dagen in de rechtbank hebben voor ons als familie niets opgeleverd. We zouden het willen uitschreeuwen: vertel ons de waarheid. Durf je de waarheid niet te vertellen?", richtte hij zich tot Brech. "Want dat jij het gedaan hebt, staat voor ons vast. Door jou hebben we geen normaal leven meer. Nu ben jij aan zet, Brech."

Groot zwart gat
Peet Verstappen stond ook even stil bij de dood van vertrouwenspersoon Peter R. de Vries, die de familie Verstappen jarenlang bijstond. "Niemand weet hoeveel pijn en verdriet we hebben en hoe ontzettend moe we zijn. Eén iemand begreep ons en was er altijd, maar die steun en toeverlaat is er niet meer. We vallen in een groot zwart gat."

Video L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen