Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader toch veroordeeld voor zoutzuurmoorden

Geplaatst opdinsdag 30 januari 2018 - 13:36

Vader Hub L. uit Sittard is toch veroordeeld voor zijn rol bij de zoutzuurmoorden op Alan Gregeri (24) en Mohammed al Jader (24).

In hoger beroep legde het gerechtshof in Den Bosch zeven jaar cel op wegens het medeplegen van doodslag. De rechtbank sprak L. in 2013 nog vrij.

In zoutzuur opgelost
De zaak draait om de doodslag op de twee Irakezen die in 2009 en 2011 verdwenen. De twee bleken door een Limburgs gezin te zijn gedood en hun lichamen werden opgelost in vaten vol zoutzuur. De restanten werden door het riool gespoeld.

Doodslag
Moeder Els kreeg zes jaar cel opgelegd. Zij bekende te hebben geschoten op Al Jader. De straf is overigens lager dan de vijftien jaar cel die de rechtbank oplegde, omdat er sprake is van doodslag in plaats van moord. Dochter Rachelle werd, net als eerder bij de rechtbank, vrijgesproken.

Lees ook: Nieuwe eis zoutzuurmoorden: 15 jaar cel

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen