Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader overleden Yannick: 'Mooie eerste stap, wij gaan door'

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 14:24

"Het wetsvoorstel is een mooie eerste stap, maar wij gaan door." Dat stelt Frank Frijns uit Maastricht, de vader van de overleden Yannick Frijns.

Yannick kwam op 21-jarige leeftijd om het leven bij een verkeersongeluk. Ze werd op de fiets doodgereden door een autobestuurder, die volgens het Openbaar Ministerie was afgeleid door haar mobiele telefoon.

Niet voldoende
Minister Grapperhaus van Justitie gaf woensdagmiddag aan helemaal klaar te zijn met dit soort roekeloos rijgedrag. Hij heeft daarom een wetsvoorstel opgesteld met zwaardere straffen voor dit handelen. Frijns is tevreden. Hij ziet het wetsvoorstel als een resultaat van de inspanningen van zijn Stichting Yannick.

Lees ook: 'Meer kijken naar telefoongebruik van verdachte Pamela H.'

Petitie
De stichting heeft afgelopen jaar een petitie ingediend, een gesprek gehad met de minister en meerdere Kamerleden benaderd. Toch is alleen een wetsvoorstel niet voldoende. "Ik geloof heel sterk in een soort drie eenheid," stelt Frijns. "Voorlichting geven, handhaven en zorgen voor strengere wet- en regelgeving. Dat laatste is nu voor een deel gerealiseerd. Maar ik denk dat met name het handhaven en het geven van voldoende voorlichting, ervoor moet gaan zorgen dat er minder verkeersdoden en gewonden zijn."

Dashboardhouder
Naast het streven naar meer voorlichting en handhaving, wil Frijns ook aandacht vragen voor de uitspraak van het Gerechtshof. Volgens het Gerechtshof blijft het aanraken van een mobiele telefoon in een houder namelijk wel toegestaan. "Ik vind dat dat gewoon verboden moet worden. Elke afleiding tijdens het rijden betekent gewoon een enorm gevaar. Daar moet streng tegen worden opgetreden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen