Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader ontvoerde kalifaatkinderen: 'Ik heb voorzichtig contact'

Geplaatst opdinsdag 30 oktober 2018 - 22:26

Mark uit Maastricht heeft voor het eerst sinds jaren weer voorzichtig contact met zijn ontvoerde kinderen.

In het Canvas-programma Voor de zonden van de vaders liet journalist Rudi Vranckx de Maastrichtenaar beelden van zijn kinderen zien. "Het is fantastisch om te zien dat ze nog leven. Ze hebben het gewoon overleefd. Ongelooflijk."

Vertrokken
Mark was getrouwd met een Tsjetsjeense vrouw met wie hij twee kinderen kreeg, Luca en Aysha. In 2014 ontvoerde zij de twee kinderen naar Syrië. "Ik kreeg een bericht van iemand dat zij op het punt stond om af te reizen naar Syrië. Ik heb toen de politie ingelicht, maar die heeft niks kunnen doen, omdat mijn ex-partner alles ontkende. Een maand later was ze met onze kinderen vertrokken." Op dat moment waren de kinderen acht en zeven jaar oud.

Onzekerheid
Na jaren geen contact te hebben gehad, kreeg Mark vorig jaar juni een foto van zijn dochter Aysha gestuurd. "Je ziet dat Aysha een meisje was dat al veel te veel heeft meegemaakt voor haar leeftijd", vertelt Mark. Vervolgens riep Mark de Nederlandse overheid op om Nederlandse kalifaatkinderen terug te halen.

Lees ook: 'Breng kalifaatkinderen terug naar Nederland'

Bombardementen
Na juni voerder de Russen meerdere bombardementen uit en beleefde Mark een onzekere periode. Tot Vranckx begin dit jaar met Russische tv-beelden kwam waarop Aysha en Luca te zien waren. "Ik ben uit de onzekerheid", vertelt de Maastrichtenaar met tranen in zijn ogen. "Ik had overal op gerekend, maar niet hierop. Ze hadden wel dood kunnen zijn, maar ze leven nu in Tsjetsjenië en ze zijn allebei nog in leven. Naar omstandigheden gaat het goed met ze. Ik heb nu via internet weer voorzichtig contact met mijn ex-vrouw en mijn kinderen. Fantastisch."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen