Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader Juul Franssen: 'Sleutelde aan brommer tijdens wedstrijd'

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 19:51

De ouders van Juul Franssen durfden niet te kijken toen hun dochter op het WK zich naar het brons judode.

Moeder Annemie zette de televisie uit tijdens de bronzen-medaille wedstrijd. "Zo spannend", reageert ze.

Gesleuteld aan brommer
Ook vader Pieter heeft niet naar de partij van zijn dochter Juul gekeken. Hij heeft zich teruggetrokken in de garage en het gevolgd op de radio. "Ik kijk niet meer. Ik kan er niet tegen als ze verliest. Ik heb gesleuteld aan mijn brommer tijdens de wedstrijd."

Mooie bekroning
Maandag overheerste vooral opluchting en blijdschap in Slagerij Franssen in Reuver, de zaak van vader en moeder Franssen. 's Morgens stonden meteen tientallen dorpsbewoners op de stoep om de ouders en zus te feliciteren. Toch staan Annemie en Pieter 'gewoon' weer gehaktballen te draaien, want het werk gaat door.

Bekroning‚Äč
Moeder Annemie heeft haar dochter na de wedstrijd gesproken. "Het was heel emotioneel. Het is prachtig, zo trots." Vader Pieter ziet het als een bekroning voor Juul en voor zichzelf. "Ben ik niet jarenlang voor niets iedere zondag naar Nieuwegein gereden voor de trainingen met de nationale ploeg." Ook zus Kim Kim ziet de bronzen plak als een mooie bekroning.

Lees ook: Trotse Juul Franssen na brons: 'Wil snel naar familie'

Revanche
Het is de eerste keer dat Franssen een medaille pakte op dit niveau. Ook is het een afsluiting van een moeilijke periode in haar leven. Vorig jaar mocht ze niet naar het WK judo, omdat ze door de Judobond uitgesloten werd van internationale wedstrijden. Ze vocht zich terug via de rechtbank. Ze kreeg gelijk en haalt nu de sportieve revanche met een bronzen plak op het mondiaal niveau.

Donderdag komt Juul nog een keer in actie tijdens de teamwedstrijden. Vrijdag is ze, tot vreugde van haar familie, weer thuis.

De ouders en zus van judoka Juul Franssen aan het werk in hun slagerij in Reuver.
Foto: L1 (Kim Langeslag)

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen