Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader Juul Franssen: 'Sleutelde aan brommer tijdens wedstrijd'

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 19:51

De ouders van Juul Franssen durfden niet te kijken toen hun dochter op het WK zich naar het brons judode.

Moeder Annemie zette de televisie uit tijdens de bronzen-medaille wedstrijd. "Zo spannend", reageert ze.

Gesleuteld aan brommer
Ook vader Pieter heeft niet naar de partij van zijn dochter Juul gekeken. Hij heeft zich teruggetrokken in de garage en het gevolgd op de radio. "Ik kijk niet meer. Ik kan er niet tegen als ze verliest. Ik heb gesleuteld aan mijn brommer tijdens de wedstrijd."

Mooie bekroning
Maandag overheerste vooral opluchting en blijdschap in Slagerij Franssen in Reuver, de zaak van vader en moeder Franssen. 's Morgens stonden meteen tientallen dorpsbewoners op de stoep om de ouders en zus te feliciteren. Toch staan Annemie en Pieter 'gewoon' weer gehaktballen te draaien, want het werk gaat door.

Bekroning
Moeder Annemie heeft haar dochter na de wedstrijd gesproken. "Het was heel emotioneel. Het is prachtig, zo trots." Vader Pieter ziet het als een bekroning voor Juul en voor zichzelf. "Ben ik niet jarenlang voor niets iedere zondag naar Nieuwegein gereden voor de trainingen met de nationale ploeg." Ook zus Kim Kim ziet de bronzen plak als een mooie bekroning.

Lees ook: Trotse Juul Franssen na brons: 'Wil snel naar familie'

Revanche
Het is de eerste keer dat Franssen een medaille pakte op dit niveau. Ook is het een afsluiting van een moeilijke periode in haar leven. Vorig jaar mocht ze niet naar het WK judo, omdat ze door de Judobond uitgesloten werd van internationale wedstrijden. Ze vocht zich terug via de rechtbank. Ze kreeg gelijk en haalt nu de sportieve revanche met een bronzen plak op het mondiaal niveau.

Donderdag komt Juul nog een keer in actie tijdens de teamwedstrijden. Vrijdag is ze, tot vreugde van haar familie, weer thuis.

De ouders en zus van judoka Juul Franssen aan het werk in hun slagerij in Reuver.
Foto: L1 (Kim Langeslag)

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen