Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vader Juul Franssen: 'Sleutelde aan brommer tijdens wedstrijd'

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 19:51

De ouders van Juul Franssen durfden niet te kijken toen hun dochter op het WK zich naar het brons judode.

Moeder Annemie zette de televisie uit tijdens de bronzen-medaille wedstrijd. "Zo spannend", reageert ze.

Gesleuteld aan brommer
Ook vader Pieter heeft niet naar de partij van zijn dochter Juul gekeken. Hij heeft zich teruggetrokken in de garage en het gevolgd op de radio. "Ik kijk niet meer. Ik kan er niet tegen als ze verliest. Ik heb gesleuteld aan mijn brommer tijdens de wedstrijd."

Mooie bekroning
Maandag overheerste vooral opluchting en blijdschap in Slagerij Franssen in Reuver, de zaak van vader en moeder Franssen. 's Morgens stonden meteen tientallen dorpsbewoners op de stoep om de ouders en zus te feliciteren. Toch staan Annemie en Pieter 'gewoon' weer gehaktballen te draaien, want het werk gaat door.

Bekroning
Moeder Annemie heeft haar dochter na de wedstrijd gesproken. "Het was heel emotioneel. Het is prachtig, zo trots." Vader Pieter ziet het als een bekroning voor Juul en voor zichzelf. "Ben ik niet jarenlang voor niets iedere zondag naar Nieuwegein gereden voor de trainingen met de nationale ploeg." Ook zus Kim Kim ziet de bronzen plak als een mooie bekroning.

Lees ook: Trotse Juul Franssen na brons: 'Wil snel naar familie'

Revanche
Het is de eerste keer dat Franssen een medaille pakte op dit niveau. Ook is het een afsluiting van een moeilijke periode in haar leven. Vorig jaar mocht ze niet naar het WK judo, omdat ze door de Judobond uitgesloten werd van internationale wedstrijden. Ze vocht zich terug via de rechtbank. Ze kreeg gelijk en haalt nu de sportieve revanche met een bronzen plak op het mondiaal niveau.

Donderdag komt Juul nog een keer in actie tijdens de teamwedstrijden. Vrijdag is ze, tot vreugde van haar familie, weer thuis.

De ouders en zus van judoka Juul Franssen aan het werk in hun slagerij in Reuver.
Foto: L1 (Kim Langeslag)

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen