Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader en zoons 'sloegen gezin bijna dood': jaren cel

Geplaatst opmaandag 29 april 2019 - 16:17

Een man uit Venlo (54) en zijn twee zoons van 30 en 33 jaar oud zijn veroordeeld tot jarenlange celstraffen. De rechter acht bewezen dat het trio een gezin heeft mishandeld met honkbalknuppels.

Het voorval vond plaats op 2 augustus 2013, in de Gruttostraat in Venlo. De drie mannen zouden het gezin hebben mishandeld, omdat één van de slachtoffers betrokken zou zijn bij een inbraak bij familieleden van de mannen. Die inbraak is echter nooit bewezen.

Lees ook: Vier jaar cel geëist voor mishandeling Venloos gezin

Bijna doodgeslagen
Twee weken geleden eiste justitie nog vier jaar cel voor de vader en zijn twee zoons. De rechter in Roermond deed daar maandag nog een schepje bovenop. Voor de vader blijft een celstraf van vier jaar staan, maar zijn zoons gaan zes en zeven jaar achter tralies. 'De rechtbank volgt de eis niet vanwege de explosieve uitoefening van geweld, waarbij twee van de slachtoffers in hun eigen woning bijna dood zijn geslagen, onder ogen van hun moeder die ook met een honkbalknuppel is neergeslagen', staat in een verklaring van de rechtbank.

Hogere straffen
De vader zou het minste geweld hebben gebruikt en heeft daarom de laagste straf gekregen. Overigens hadden alle straffen hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat de zaak zó lang bleef liggen dat strafvermindering het gevolg is. 'De rechtbank heeft er in het voordeel van de verdachten rekening mee gehouden dat de redelijke termijn waarbinnen feiten moeten worden berecht, met meer dan twee jaar is overschreden', schrijft de rechtbank.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen