Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader en dochter na 19 jaar herenigd

Geplaatst opwoensdag 8 juni 2016 - 15:16

Een Marokkaans meisje, dat moederziel alleen in België verbleef, is dankzij politieagent Tarik en zijn Sittardse collega's na 19 jaar weer herenigd met haar vader.

Zondag zagen vader en dochter elkaar eindelijk weer na 19 jaar.

Belgen
Het bijzondere verhaal begint op vrijdagmiddag in het politiebureau van Sittard. Een groepje Belgen meldt zich bij agent Tarik. Ze zochten een oplossing voor een 19-jarig Marokkaans meisje dat drie weken geleden was geland in Charleroi, met het idee om een nieuw leven op te bouwen. Ze mocht niet langer in België blijven, maar bleek wel in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort.

Taalbarrière
Het 19-jarige Marokkaanse meisje sprak geen Nederlands. Het meisje trof het dan ook met de Sittardse agent Tarik, die vloeiend Marokkaans spreekt. De diender kwam er zo dus achter dat het meisje geen geld had en ook geen adressen of contacten met eventuele Nederlandse familieleden. De Sittardse agent besloot haar te helpen en op zoek te gaan naar familieleden.

Speurtocht
Met hulp van de vreemdelingenpolitie en de landelijke eenheid weet Tarik uiteindelijk uit te vogelen waar de vader van het meisje woont. De man was blij verrast toen hij werd gebeld met het nieuws dat zijn dochter in Nederland was.

Heldendaad
De vader bleek al 19 jaar op zoek te zijn naar zijn dochter, maar een hereniging zat er tot dusver nooit in. Vader en dochter zijn herenigd. Het meisje krijgt de komende tijd begeleiding om te wennen aan Nederland. Politieagent Tarik is trots op zijn heldendaad.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Waals inbrekersduo blijft langer vastzitten
Schennispleger in Sittard aangehouden
Sirene zwaailicht
Politieauto total loss na achtervolging in Sittard
Spoor van vernieling in villawijk Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen