Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader en dochter na 19 jaar herenigd

Geplaatst opwoensdag 8 juni 2016 - 15:16

Een Marokkaans meisje, dat moederziel alleen in België verbleef, is dankzij politieagent Tarik en zijn Sittardse collega's na 19 jaar weer herenigd met haar vader.

Zondag zagen vader en dochter elkaar eindelijk weer na 19 jaar.

Belgen
Het bijzondere verhaal begint op vrijdagmiddag in het politiebureau van Sittard. Een groepje Belgen meldt zich bij agent Tarik. Ze zochten een oplossing voor een 19-jarig Marokkaans meisje dat drie weken geleden was geland in Charleroi, met het idee om een nieuw leven op te bouwen. Ze mocht niet langer in België blijven, maar bleek wel in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort.

Taalbarrière
Het 19-jarige Marokkaanse meisje sprak geen Nederlands. Het meisje trof het dan ook met de Sittardse agent Tarik, die vloeiend Marokkaans spreekt. De diender kwam er zo dus achter dat het meisje geen geld had en ook geen adressen of contacten met eventuele Nederlandse familieleden. De Sittardse agent besloot haar te helpen en op zoek te gaan naar familieleden.

Speurtocht
Met hulp van de vreemdelingenpolitie en de landelijke eenheid weet Tarik uiteindelijk uit te vogelen waar de vader van het meisje woont. De man was blij verrast toen hij werd gebeld met het nieuws dat zijn dochter in Nederland was.

Heldendaad
De vader bleek al 19 jaar op zoek te zijn naar zijn dochter, maar een hereniging zat er tot dusver nooit in. Vader en dochter zijn herenigd. Het meisje krijgt de komende tijd begeleiding om te wennen aan Nederland. Politieagent Tarik is trots op zijn heldendaad.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Waals inbrekersduo blijft langer vastzitten
Schennispleger in Sittard aangehouden
Sirene zwaailicht
Politieauto total loss na achtervolging in Sittard
Spoor van vernieling in villawijk Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen