Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader en dochter na 19 jaar herenigd

Geplaatst opwoensdag 8 juni 2016 - 15:16

Een Marokkaans meisje, dat moederziel alleen in België verbleef, is dankzij politieagent Tarik en zijn Sittardse collega's na 19 jaar weer herenigd met haar vader.

Zondag zagen vader en dochter elkaar eindelijk weer na 19 jaar.

Belgen
Het bijzondere verhaal begint op vrijdagmiddag in het politiebureau van Sittard. Een groepje Belgen meldt zich bij agent Tarik. Ze zochten een oplossing voor een 19-jarig Marokkaans meisje dat drie weken geleden was geland in Charleroi, met het idee om een nieuw leven op te bouwen. Ze mocht niet langer in België blijven, maar bleek wel in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort.

Taalbarrière
Het 19-jarige Marokkaanse meisje sprak geen Nederlands. Het meisje trof het dan ook met de Sittardse agent Tarik, die vloeiend Marokkaans spreekt. De diender kwam er zo dus achter dat het meisje geen geld had en ook geen adressen of contacten met eventuele Nederlandse familieleden. De Sittardse agent besloot haar te helpen en op zoek te gaan naar familieleden.

Speurtocht
Met hulp van de vreemdelingenpolitie en de landelijke eenheid weet Tarik uiteindelijk uit te vogelen waar de vader van het meisje woont. De man was blij verrast toen hij werd gebeld met het nieuws dat zijn dochter in Nederland was.

Heldendaad
De vader bleek al 19 jaar op zoek te zijn naar zijn dochter, maar een hereniging zat er tot dusver nooit in. Vader en dochter zijn herenigd. Het meisje krijgt de komende tijd begeleiding om te wennen aan Nederland. Politieagent Tarik is trots op zijn heldendaad.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Waals inbrekersduo blijft langer vastzitten
Schennispleger in Sittard aangehouden
Sirene zwaailicht
Politieauto total loss na achtervolging in Sittard
Spoor van vernieling in villawijk Sittard
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen