Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader Adrie over 'mafkees' Van der Poel: 'Fantastisch'

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 17:54

Hevig geëmotioneerd lag Mathieu van der Poel op de grond nadat hij als eerste over de finish was gekomen in de 54ste editie van de Amstel Gold Race.

"Ik kan het niet geloven", zei de 24-jarige Nederlands kampioen bij de NOS.

'Dacht dat ze weg waren'
Hij is de eerste Nederlandse winnaar sinds Erik Dekker in 2001 en volgt zijn vader Adrie op, die in 1990 de Nederlandse klassieker won. "Ik besef het nog niet, ongelofelijk", zei Van der Poel. "Ik dacht dat ze weg waren."

Lees ook: Sensationeel: Van der Poel wint Amstel Gold Race

Mafkees
Pas diep in de slotfase kwam de groep onder aanvoering van Van der Poel bij de koplopers. "Op 400 meter van de streep ben ik maar begonnen te sprinten", keek de winnaar terug op de verrassende finale. "Fantastisch", zei Adrie die zijn zoon zag winnen. "Ik dacht nog, wat een mafkees."

Unieke reeks
De zoon won woensdag de Brabantse Pijl, waar vader Adrie ook al op de erelijst staat. "Ik heb mezelf wel gerealiseerd dat hij een unieke reeks heeft neergezet, maar ik denk dat hij het zelf niet beseft", aldus Adrie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen