Overslaan en naar de inhoud gaan

Vader Adrie over 'mafkees' Van der Poel: 'Fantastisch'

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 17:54

Hevig geëmotioneerd lag Mathieu van der Poel op de grond nadat hij als eerste over de finish was gekomen in de 54ste editie van de Amstel Gold Race.

"Ik kan het niet geloven", zei de 24-jarige Nederlands kampioen bij de NOS.

'Dacht dat ze weg waren'
Hij is de eerste Nederlandse winnaar sinds Erik Dekker in 2001 en volgt zijn vader Adrie op, die in 1990 de Nederlandse klassieker won. "Ik besef het nog niet, ongelofelijk", zei Van der Poel. "Ik dacht dat ze weg waren."

Lees ook: Sensationeel: Van der Poel wint Amstel Gold Race

Mafkees
Pas diep in de slotfase kwam de groep onder aanvoering van Van der Poel bij de koplopers. "Op 400 meter van de streep ben ik maar begonnen te sprinten", keek de winnaar terug op de verrassende finale. "Fantastisch", zei Adrie die zijn zoon zag winnen. "Ik dacht nog, wat een mafkees."

Unieke reeks
De zoon won woensdag de Brabantse Pijl, waar vader Adrie ook al op de erelijst staat. "Ik heb mezelf wel gerealiseerd dat hij een unieke reeks heeft neergezet, maar ik denk dat hij het zelf niet beseft", aldus Adrie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen