Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vaccineren: Als argumenten niet werken, dan verplichten

Geplaatst opmaandag 8 april 2019 - 22:17

Als argumenten niet kunnen overtuigen, mag de wetgever vaccinatie verplichten, zegt Maastrichtse ethicus Maarten Verkerk, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht.

Verkerk is er zeker van dat vaccinatieweigeraars met goede argumenten te overtuigen zijn om hun kinderen toch te laten vaccineren. Maar ook hij ziet dat er steeds meer ouders komen die gewoonweg niet overtuigd willen worden en vasthouden aan theorieën die ze op internet lezen.

Vaccinatiegraad te laag
In tweederde van Limburgse gemeenten is de vaccinatiegraad voor de bof, mazelen en rode hond onder de 95 procent. Dat percentage is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO de ondergrens.

Lees ook: Vaccinatiegraad in meeste Limburgse gemeenten onder norm

Eerst voorlichtingscampagne
Verkerk vindt dat de overheid met een grote voorlichtingscampagne de weigeraars moet overtuigen om kinderen tóch te vaccineren. "Voor wettelijk ingrijpen is het nog te vroeg, maar mocht zo’n campagne en een groot maatschappelijk debat niet helpen, dan zou de Tweede Kamer met wetsvoorstellen kunnen komen om vaccinaties verplicht te stellen. Maar ook dan moet er brede kamersteun voor zijn", zegt de Maastrichtse hoogleraar, die vierde staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Eerste Kamer.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen