Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaccinaties Limburgse huisartsen donderdag van start

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 10:54

Limburgse huisartsen worden vanaf donderdag gevaccineerd tegen het coronavirus.

Maandag deed Marijn van Oord, voorzitter van de Limburgse huisartsenkring nog een oproep aan demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid om het Pfizer-vaccin beschikbaar te maken voor huisartsen in onze provincie.

Lees ook: Limburgse huisartsen willen niet wachten op Moderna-vaccin

Zuinig geprikt
De Landelijk Huisartsen Vereniging (LHV) kreeg maandag te horen dat er genoeg vaccins zijn voor de Limburgse huisartsen. "Doordat er zuinig is geprikt, zijn er genoeg vaccins voor Limburg", aldus een woordvoerder van het LHV. Donderdag, vrijdag en zaterdag worden de ziekenhuizen Maastricht UMC+ en het VieCuri in Venlo ingezet als priklocatie.

In een aantal andere regio's in ons land zijn huisartsen al gevaccineerd. De helft van de huisartsen heeft inmiddels de eerste prik al gekregen volgens de woordvoerster.

Boos en verontwaardigd
De Limburgse kring van de LHV reageerde twee weken geleden verontwaardigd en boos op het uitstellen van de prik. Ze zouden eigenlijk in januari aan de beurt komen, samen met het zorgpersoneel, zo was hun toegezegd door 'coronaminister' Hugo de Jonge. Nu er toch genoeg vaccins beschikbaar blijken, gaat dat voor de Limburgse huisartsen deze maand in ieder geval lukken.

Lees ook: Toch nog geen vaccin: Limburgse huisartsen boos

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen