Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaccinatiegraad Eijsden-Margraten boven de 80 procent

Geplaatst opdonderdag 9 september 2021 - 16:04

Met 59 procent blijft Vaals de gemeente in Limburg met de laagste vaccinatiegraad. Eijsden-Margraten heeft met een voor 82 procent volledig gevaccineerde volwassen bevolking, de hoogste.

Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdag publiceerde over het vaccineren tegen het coronavirus. De gegevens zijn bijgewerkt tot en met afgelopen weekend.

Gedetailleerd
Deze cijfers zijn de afgelopen weken amper veranderd. Nieuw is vooral dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu nu veel gedetailleerdere informatie geeft. Eerder was de vaccinatiegraad onderverdeeld in blokken van steeds 20 procent. De GGD vermoedt dat de lage cijfers in Vaals veroorzaakt worden door het feit dat een deel van de Vaalser bevolking in Duitsland is gevaccineerd.

Lees ook: Vaccinatiegraad Vaals veruit het laagste van Limburg

Steden
Afgezien van Vaals zijn het vooral de grotere steden waar nog relatief weinig mensen hun coronaprik hebben gehaald. In Maastricht, de Parkstadgemeenten, Roermond en Venlo ligt de vaccinatiegraad tussen de 60 en de 70 procent. Deze gemeenten hebben op dit moment ook de bijzondere aandacht van de GGD'en. Met onder meer mobiele priklocaties wordt daar geprobeerd meer mensen zo ver te krijgen een spuit te laten zetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen