Vaccinatie inenting injectie

Noord-Limburg aan kop met vaccinatie baby's

De vaccinatiegraad van baby's in Noord- en Midden-Limburg is het hoogst van Nederland.

vaccinaties
5000 jongeren krijgen toch vaccinatie tegen meningokokken

Ondanks de coronacrisis krijgen in mei en juni ruim 5000 jongeren in Zuid-Limburg een uitnodiging voor de vaccinatie tegen meningokokken.

iStock-1127621459
Vaccinaties in Limburg uitgesteld vanwege coronavirus

Twee vaccinatiecampagnes voor jongeren in Noord-Limburg worden uitgesteld om eventuele verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen, op de plekken waar de inentingen zouden plaatsvinden.

stock vaccinatie inenting HPV meisje
Jongens ook gevaccineerd tegen HPV-virus

Jongens worden vanaf 2021 ook gevaccineerd tegen HPV. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) besloten.

GGD Zuid-Limburg: 'Vaccinatieplicht passende maatregel'

De vaccinatiegraad bevindt zich op dit moment in het 'oranje scenario'. "90 procent van de kinderen die vorig jaar twee jaar oud zijn geworden, heeft zich in Zuid-Limburg laten vaccineren. 95 procent of hoger is nodig om bijvoorbeeld een uitbraak van mazelen te voorkomen."

Vaccinatiegraad in meeste Limburgse gemeenten onder norm

De vaccinatiegraad voor de BMR-vaccinatie ligt in de meeste Limburgse gemeenten onder de norm van 95 procent die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hanteert.

Hoge opkomst in Limburg bij meningokokken-prik

Noord-Limburg heeft landelijk de op een na hoogste opkomst van 13- en 14-jarigen die een inenting tegen meningokokken hebben gehaald.

Hoogleraar breekt lans voor vaccinatie bij afscheid

"Laat je niet gek maken door mensen die op sociale media vraagtekens zetten bij vaccinaties." Met die boodschap nam hoogleraar André Knottnerus vrijdag afscheid van de Universiteit Maastricht.

Strijd tegen dodelijke ziekte van start in Urmond

Dinsdag is in het Van der Valk Hotel in Urmond de meningokokken-campagne van start gegaan. De komende tien dagen krijgen jongeren die dit jaar veertien jaar zijn geworden op drie verschillende locaties in Zuid-Limburg een prik tegen de meningokokkenziekte.

Meningokokken epidemie leidt tot nieuwe vaccinatie

Vanaf komend weekend krijgen jongeren in Limburg die dit jaar 14 jaar worden een uitnodiging voor een prik tegen de meningokokkenziekte. Ook wel bekend als hersenvliesontsteking of nekkramp.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten