Overslaan en naar de inhoud gaan

Vacatures voor beveiligers steeds moeilijker te vullen

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 7:00

Bedrijven die beveiligingspersoneel willen inhuren, komen steeds moeilijker aan personeel.

Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

Vergrijzing
De afgelopen jaren zijn er veel vacatures bijgekomen in de sector, maar stagneert het aantal werknemers. Vergrijzing is hier volgens het UWV een grote oorzaak van. Ook de eisen aan het personeel worden steeds strenger. De opleidingen kunnen de grote vraag inmiddels niet meer aan.

170 vacatures
In Limburg staan volgens de uitkeringsinstantie ongeveer 170 vacatures open. Daarmee spreekt het UWV van een krapte op de arbeidsmarkt in de sector in de provincie. Tegenover iedere werkzoekende beveiliger staan 2,4 vacatures. Ook in de rest van Nederland zijn beveiligingsvacatures lastig in te vullen (2,5 vacature voor iedere werkzoekende).

Objectbeveiliger
Mensen die op zoek zijn naar een baan als objectbeveiliger, hebben werkgevers voor het uitkiezen: 85 vacatures staan er op dit moment open in Limburg. Ook toezichthouders bewaking en mobiel surveillanten zijn lastig te vinden. Het UWV rekent ook parkeercontroleurs en boa's onder de beveiligers.

Vast contract
Resultaat van de schaarste onder beveiligers is dat werknemers sneller een vast contract krijgen aangeboden. Het percentage flexibele contracten is vorig jaar landelijk gezien afgenomen van 36 procent naar 32 procent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen