Overslaan en naar de inhoud gaan

Vacatures voor beveiligers steeds moeilijker te vullen

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 7:00

Bedrijven die beveiligingspersoneel willen inhuren, komen steeds moeilijker aan personeel.

Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

Vergrijzing
De afgelopen jaren zijn er veel vacatures bijgekomen in de sector, maar stagneert het aantal werknemers. Vergrijzing is hier volgens het UWV een grote oorzaak van. Ook de eisen aan het personeel worden steeds strenger. De opleidingen kunnen de grote vraag inmiddels niet meer aan.

170 vacatures
In Limburg staan volgens de uitkeringsinstantie ongeveer 170 vacatures open. Daarmee spreekt het UWV van een krapte op de arbeidsmarkt in de sector in de provincie. Tegenover iedere werkzoekende beveiliger staan 2,4 vacatures. Ook in de rest van Nederland zijn beveiligingsvacatures lastig in te vullen (2,5 vacature voor iedere werkzoekende).

Objectbeveiliger
Mensen die op zoek zijn naar een baan als objectbeveiliger, hebben werkgevers voor het uitkiezen: 85 vacatures staan er op dit moment open in Limburg. Ook toezichthouders bewaking en mobiel surveillanten zijn lastig te vinden. Het UWV rekent ook parkeercontroleurs en boa's onder de beveiligers.

Vast contract
Resultaat van de schaarste onder beveiligers is dat werknemers sneller een vast contract krijgen aangeboden. Het percentage flexibele contracten is vorig jaar landelijk gezien afgenomen van 36 procent naar 32 procent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen