Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vacatures

Heb je interesse in een baan bij 1Limburg? Kijk regelmatig op deze pagina. Hier vermelden wij de opstaande vacatures.

Actuele vacature(s)

Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Organisatie: L1/1Limburg
Standplaats: Maastricht
Functie: Redacteur Online
Afdeling: Nieuwsdienst
Uren per week: 36
Publicatiedatum vacature: 12 november 2018
Startdatum/stageduur: in overleg

Bedrijfsinformatie
L1 is de regionale publieke omroep van Limburg. De redactie van circa tachtig journalisten bestaat uit een Nieuwsdienst, een televisieteam en enkele deelredacties die specifieke programma’s maken. De Nieuwsdienst vormt de kern van de redactie en is verantwoordelijk voor het beheer van 1Limburg, het online nieuwsplatform van L1. 1Limburg is met 180- tot 250.000 bezoekers per dag het op een na grootste regionale nieuwsplatform van Nederland.

De redactie opereert in een zeer dynamische omgeving, in een branche die een ingrijpende transformatie ondergaat. 1Limburg is in 2014 opgericht om op die veranderende omgeving in te spelen. Het platform heeft een sterk innovatief karakter, mede dankzij een open, pragmatische en collegiale teamgeest en veel experimenteervrijheid.

Functieomschrijving
Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

Functie-eisen
Je bent in staat snel nieuws op te pikken en te verwerken. Je houdt relevante websites, social media en andere bronnen in de gaten en schrijft op basis daarvan nieuwsberichten voor de website. Je verrijkt berichten met video- en geluidsmateriaal van L1 en uit externe bronnen en met graphics, beeldmateriaal, tweets, livestreams etc.

Je verzorgt liveblogs over belangrijke gebeurtenissen en jaagt het bereik van berichten op 1Limburg aan via social media. Vergroten van betrokkenheid staat centraal: je zoekt de dialoog met het publiek en durft te experimenteren met je aanpak en nieuwe middelen.

Profiel
Wat verwachten we van jou?

  • Je bent enthousiast en toont initiatief
  • Je kent de regio of bent bereid je snel in te leven
  • Je hebt affiniteit met journalistiek en nieuws en weet wat scoort
  • Je dringt snel door tot de kern van een onderwerp
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal: je schrijft scherp en foutloos
  • Je weet hoe je social media inzet om bereik te vergroten en publiek te engageren
  • Werk- en denkniveau: hbo/wo, een opleiding met een link met media is een pré

Wat biedt L1?
Een dynamische en veelzijdige werkomgeving waarin je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. Heb je affiniteit met journalistiek en nieuws maar weinig ervaring, dan bieden we je graag de kans tijdens een stage met het vak kennis te maken.

Heb je al ervaring, dan zijn er volop mogelijkheden als freelancer aan de slag te gaan. Afhankelijk van je specifieke talenten kun je binnen de redactie doorgroeien naar een functie bij het radio- of televisieteam. Daarnaast kun je jezelf inhoudelijk ontwikkelen, door expertise op te bouwen over bepaalde onderwerpen of werkgebieden zoals social media en webontwikkeling.

Contact
Geïnteresseerd? Neem contact op met Rob van Well, Hoofd Nieuws van L1, rob.vanwell@l1.nl / 06-12904830.