Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaarwel zon: harde wind en regen tijdens carnaval

Geplaatst opdinsdag 26 februari 2019 - 19:10

Carnavalsvierders moeten rekening houden met regen en veel wind tijdens de vastelaovend.

Het mooie weer gaat de komende dagen drastisch omslaan. Dat is de verwachting van L1-weerman Thijs Zeelen. "Een aantal weercomputers berekent forse windstoten, mogelijk zelfs zware windstoten."

Harde wind
Drie jaar geleden werden enkele optochten in Limburg afgelast vanwege de harde wind. "Sommige computers berekenen nu dezelfde snelheden, dus dat moeten we in de gaten houden", zegt Zeelen. "De wind is de onzekere factor."

Droog blijft het ook niet in Limburg tijdens de carnavalsdagen, maar de verwachting is dat het niet dag en nacht blijft regenen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen