Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vaals wil juridisch advies over 'liefdesbesluit'

Geplaatst opdonderdag 5 november 2015 - 11:20

Burgemeester Reg van Loo van Vaals gaat eerst juridisch advies inwinnen voordat hij een raadsbesluit laat vernietigen vanwege de relatie tussen een wethouder en een ambtenaar.

Het CDA liet woensdag weten dat het een genomen raadsbesluit over strategisch ondernemerschap alsnog vernietigd wil hebben.

Relatie
Aanleiding daarvoor is de liefdesrelatie tussen de verantwoordelijk ambtenaar en wethouder Jean-Paul Kompier. Volgens het CDA is er sprake van belangenverstrengeling en heeft Kompier zich teveel inhoudelijk met de besluitvorming bemoeid.

Lees ook: Wethouder Vaals in problemen door relatie met ambtenaar

De relatie tussen de twee was binnen de gemeente wel bekend en er waren ook afspraken over gemaakt. Zo mocht de ambtenaar geen adviezen verstrekken aan de wethouder.

Beslissing
Burgemeester Reg van Loo verwacht dat hij vrijdag een beslissing kan nemen of hij het besluit aan de kroon voordraagt om te laten vernietigen.

Lees ook: Wethouder Vaals over relatie: 'CDA speelt politiek spel'

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Steeds meer Duitsers gaan in Vaals wonen
‘Vaals leunt te veel op stad Aken’
Vaals boos over Benno L., pedofiel verbleef in gemeente
Heuvelland pakt overlast van motoren aan
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen