Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaals wil juridisch advies over 'liefdesbesluit'

Geplaatst opdonderdag 5 november 2015 - 11:20

Burgemeester Reg van Loo van Vaals gaat eerst juridisch advies inwinnen voordat hij een raadsbesluit laat vernietigen vanwege de relatie tussen een wethouder en een ambtenaar.

Het CDA liet woensdag weten dat het een genomen raadsbesluit over strategisch ondernemerschap alsnog vernietigd wil hebben.

Relatie
Aanleiding daarvoor is de liefdesrelatie tussen de verantwoordelijk ambtenaar en wethouder Jean-Paul Kompier. Volgens het CDA is er sprake van belangenverstrengeling en heeft Kompier zich teveel inhoudelijk met de besluitvorming bemoeid.

Lees ook: Wethouder Vaals in problemen door relatie met ambtenaar

De relatie tussen de twee was binnen de gemeente wel bekend en er waren ook afspraken over gemaakt. Zo mocht de ambtenaar geen adviezen verstrekken aan de wethouder.

Beslissing
Burgemeester Reg van Loo verwacht dat hij vrijdag een beslissing kan nemen of hij het besluit aan de kroon voordraagt om te laten vernietigen.

Lees ook: Wethouder Vaals over relatie: 'CDA speelt politiek spel'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Steeds meer Duitsers gaan in Vaals wonen
‘Vaals leunt te veel op stad Aken’
Heuvelland pakt overlast van motoren aan
Geen draagvlak in Limburg voor vluchtelingen uit Amsterdam
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen