Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vaals telt meeste huishoudens met kleine beurs van Limburg

Geplaatst opdonderdag 26 juli 2018 - 5:00

De gemeente Vaals heeft relatief gezien de meeste huishoudens van Limburg die van een kleine beurs rond moeten komen. In de Heuvellandgemeente leeft 12,5 procent net boven de armoedegrens.

Dat blijkt uit recent onderzoek van het CBS, waarvan de resultaten door LocalFocus op een rijtje zijn gezet.

Levensonderhoud
Dat onderzoek heeft uitgewezen dat een op de elf Nederlandse huishoudens maar nét iets meer verdient dan wat nodig is. Geld voor vakanties, nieuwe kleren of onverwachte uitgaven blijft vaak niet over. Het CBS bekeek hoeveel mensen eind 2014 nét iets meer verdienden dan wat nodig is om te leven. Dat is maximaal 10 procent meer dan de zogeheten lage-inkomensgrens: 1.112 euro per maand voor alleenstaanden of 2.112 euro voor een gezin met twee kinderen. Kortom, huishoudens die net genoeg geld hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Limburg
Vaals blijkt in Limburg met 12,5 procent het hoogste percentage huishoudens te hebben dat net boven de armoedegrens leeft. Met 11,6 procent volgt Heerlen op de tweede plek. Op de derde plek volgt Brunssum met 10,6 procent. Venlo, Beesel en Roermond delen de vierde plek met 10,5 procent. Maastricht volgt de Midden-Limburgse gemeenten op de voet met 10,4 procent.

In Mook en Middelaar wonen de minste arme huishoudens. Daar leeft slechts 6,9 procent net boven de armoedegrens.

Lees ook: Grootste risico op armoede in Heerlen

Noorden
In het noorden van het land leven relatief de meeste huishoudens met een kleine beurs, zo blijkt uit de cijfers. Op Waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland leeft 20 procent van de huishoudens net boven de armoedegrens. In Achtkarspelen is dat 16,8 procent. Pekela, Vlagtwedde en Dantumadiel volgen met 14,5 procent.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen