Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaals telt meeste huishoudens met kleine beurs van Limburg

Geplaatst opdonderdag 26 juli 2018 - 5:00

De gemeente Vaals heeft relatief gezien de meeste huishoudens van Limburg die van een kleine beurs rond moeten komen. In de Heuvellandgemeente leeft 12,5 procent net boven de armoedegrens.

Dat blijkt uit recent onderzoek van het CBS, waarvan de resultaten door LocalFocus op een rijtje zijn gezet.

Levensonderhoud
Dat onderzoek heeft uitgewezen dat een op de elf Nederlandse huishoudens maar nét iets meer verdient dan wat nodig is. Geld voor vakanties, nieuwe kleren of onverwachte uitgaven blijft vaak niet over. Het CBS bekeek hoeveel mensen eind 2014 nét iets meer verdienden dan wat nodig is om te leven. Dat is maximaal 10 procent meer dan de zogeheten lage-inkomensgrens: 1.112 euro per maand voor alleenstaanden of 2.112 euro voor een gezin met twee kinderen. Kortom, huishoudens die net genoeg geld hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Limburg
Vaals blijkt in Limburg met 12,5 procent het hoogste percentage huishoudens te hebben dat net boven de armoedegrens leeft. Met 11,6 procent volgt Heerlen op de tweede plek. Op de derde plek volgt Brunssum met 10,6 procent. Venlo, Beesel en Roermond delen de vierde plek met 10,5 procent. Maastricht volgt de Midden-Limburgse gemeenten op de voet met 10,4 procent.

In Mook en Middelaar wonen de minste arme huishoudens. Daar leeft slechts 6,9 procent net boven de armoedegrens.

Lees ook: Grootste risico op armoede in Heerlen

Noorden
In het noorden van het land leven relatief de meeste huishoudens met een kleine beurs, zo blijkt uit de cijfers. Op Waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland leeft 20 procent van de huishoudens net boven de armoedegrens. In Achtkarspelen is dat 16,8 procent. Pekela, Vlagtwedde en Dantumadiel volgen met 14,5 procent.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen