Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vaals telt meeste huishoudens met kleine beurs van Limburg

Geplaatst opdonderdag 26 juli 2018 - 5:00

De gemeente Vaals heeft relatief gezien de meeste huishoudens van Limburg die van een kleine beurs rond moeten komen. In de Heuvellandgemeente leeft 12,5 procent net boven de armoedegrens.

Dat blijkt uit recent onderzoek van het CBS, waarvan de resultaten door LocalFocus op een rijtje zijn gezet.

Levensonderhoud
Dat onderzoek heeft uitgewezen dat een op de elf Nederlandse huishoudens maar nét iets meer verdient dan wat nodig is. Geld voor vakanties, nieuwe kleren of onverwachte uitgaven blijft vaak niet over. Het CBS bekeek hoeveel mensen eind 2014 nét iets meer verdienden dan wat nodig is om te leven. Dat is maximaal 10 procent meer dan de zogeheten lage-inkomensgrens: 1.112 euro per maand voor alleenstaanden of 2.112 euro voor een gezin met twee kinderen. Kortom, huishoudens die net genoeg geld hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Limburg
Vaals blijkt in Limburg met 12,5 procent het hoogste percentage huishoudens te hebben dat net boven de armoedegrens leeft. Met 11,6 procent volgt Heerlen op de tweede plek. Op de derde plek volgt Brunssum met 10,6 procent. Venlo, Beesel en Roermond delen de vierde plek met 10,5 procent. Maastricht volgt de Midden-Limburgse gemeenten op de voet met 10,4 procent.

In Mook en Middelaar wonen de minste arme huishoudens. Daar leeft slechts 6,9 procent net boven de armoedegrens.

Lees ook: Grootste risico op armoede in Heerlen

Noorden
In het noorden van het land leven relatief de meeste huishoudens met een kleine beurs, zo blijkt uit de cijfers. Op Waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland leeft 20 procent van de huishoudens net boven de armoedegrens. In Achtkarspelen is dat 16,8 procent. Pekela, Vlagtwedde en Dantumadiel volgen met 14,5 procent.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen