Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaals onderneemt geen actie in zaak valse kerstkaart

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2016 - 6:29

De gemeente Vaals onderneemt geen stappen om degene die namens wethouder Jean-Paul Kompier nep-kerstkaarten heeft verstuurd te achterhalen.

Dat heeft het college van B en W van Vaals dinsdag besloten.

PVV
Rond kerst ontvingen diverse raadsleden en ondernemers uit Vaals een kerstkaart die afkomstig leek van Kompier. Daarin werd de portefeuillehouder Werk & Economie geafficheerd als PVV'er met teksten als 'Vaals voor de Vaalsenaren', 'Eigen volk eerst' en 'Ik eerst'. Tevens werd hij weggezet als lid van de Narcisten Vereniging Nederland.

Toespraak
Volgens Kompier heeft het college besloten de zaak verder te laten rusten "omdat iedereen nu wel weet dat die kaarten niet van mijzelf afkomstig waren. Daarnaast heeft de burgemeester er in zijn nieuwjaarstoespraak - zij het niet expliciet - op gewezen dat dit niet de manier is waarop we met elkaar om moeten gaan."

Prioriteit
De vraag is volgens de Lokaal!- wethouder ook wat een onderzoek naar de dader zou opleveren. "De kans dat betrokkene wordt opgespoord is heel klein. Probeer maar eens de afzender van een anoniem geposte kerstkaart te achterhalen. Dan zou je er bij wijze van spreken al een heel forensisch team op los moeten laten."

"En wees eerlijk, ik denk niet dat zo'n zaak de hoogste prioriteit krijgt. Als het nou een serieuze bedreiging betrof, dan was het een andere zaak. Maar nu denk ik dat het een wijs besluit is de zaak te laten rusten."

Lees ook: Ophef over vals ondertekende kerstkaarten in Vaals.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ophef over vals ondertekende kerstkaarten in Vaals
Gemeentehuis Vaals kleurt blauw voor VN
Twee lokale partijen Vaals doen samen mee aan verkiezingen
Joep Baltus is fractievoorzitter van Lokaal! in Vaals
vaals_gemeentehuis
De kogel is door de kerk: coalitieakkoord Vaals rond
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen