Overslaan en naar de inhoud gaan

UWV: Krimp banen zet door in 2021

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 11:17

De krimp van het totaal aantal banen in Limburg houdt in de tweede helft van 2021 nog aan. Vorig jaar verdwenen er zo'n 11.000 banen in Limburg. Het UWV verwacht voor volgend jaar een lichte stijging.

Dat blijkt uit de arbeidsmarktprognose van het UWV.

Uitzendbranche
De grootste afname van banen is zichtbaar bij uitzendbureaus, in de horeca, overige dienstverlening en bij vervoer en opslag. In de sectoren zorg en welzijn, bouwnijverheid en specialistische dienstverlening is juist een groei van het aantal banen te zien.

Hoewel verwacht wordt dat de werkgelegenheid in de uitzendbranche dit jaar wel zal verbeteren, blijft naar verwachting het aantal banen nog onder het niveau van 2019. Voor de coronacrisis.

Lees ook: Honderd nieuwe banen bij snackfabrikant Mora in Maastricht

Horeca
Ook de horeca heeft harde klappen gehad. In 2020 nam het aantal banen in die sector met bijna 11 procent af. Ook in 2021 verwacht het UWV nog een daling van ruim drie procent. Het is nog niet duidelijk wanneer de werkgelegenheid in de horeca weer op het oude niveau zal zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen